Wednesday, January 29, 2014

Home » , , , , » 3D 4D Scan Klinik Fauziah - boy or girl?

3D 4D Scan Klinik Fauziah - boy or girl?

Assalamualaikum..

hai hai haiiii..
gigih mami update blog demimu adik baby..
untuk bacaan di masa hadapan katenya..
kang adik kate mami tak story pa pe pulak pasal dia kannn..hihi..

oklah..sabtu lepas, 25hb January 2014 aku ade appointment nak scan 3d 4d dekat Klinik Fauziah, Ampang..
sebelum tu, memang dah register and dah booking online pun..
Alhamdulillah rezeki memang ade slot kosong hari Sabtu tu..
kebetulan asben tak keja..
so, moh ler lelaju pergi kan..

appointment pukul 11.20 AM..tapi kul 11.00 kat umah lagi..
idoklah laju mane kannn..hehehe..
biaselah..mcm2 bende nak kene settle sebelum keluar rumah..
nak2 lepas appointment tu, kitorang memang nak kena pergi kenduri kawen kawan asben kt Monterez Golf Club Subang nunnnnn jauhhhh di sana..
pakai baju kurung siap2 la pegi scan..huhu..
dengan anak bujang tu punya bekalan lagi kan..
susu la pampers la..stok makanan dia lagi..adehhhh..

tp, sebab dekat je, dengan bantuan Waze, kitorang sampai betul2 depan klinik pukul 11.20 tu, aku turun lelaju pergi kaunter cakap ade appointment scan 3d 4d pukul 11.20..
pastu akak kaunter tu cakap, ok, duduk dulu..nanti diorang panggil..phewwwww..lap peluh jap..
ingatkan dah lambat kan..sekali ramai lagi yang tengah Q nak scan.. 
tunggu punya tunggu, pukul 12.15 baru nama dipanggil..
tapi sebab excited punya pasal, tak rase pun masa menunggu tu..
sejam jugak lah kalau ikutkan..huhu..

so, dapat la jumpe Ms Jezzlyn yang selalu blogger mommies dok sebut2 tu kan..
oloh oloh olohhhh..comel lote orang nya..
dah la baik, comel pulak tu..
bermula la episod scan menyecan perut ni..
diiringi aksi2 asyraf yang meligat dalam bilik scan tu..
makin aktif si kecik dalam perut mami ni haaa..

takmo cakap banyak la, eh, dah banyak cakap dah pun ni..huhu..
tengok lah video pendek adik baby ni..
ade 4 video sebenarnya..
tapi aku ter upload yang ni..malas dah nak tukar dah..

video

aktif nya lah haii..
patutlah bergelodak je perut mami ni..

jantina? hihihi..
ade yang dah tau kan..

kalau korang pandai tengok gambar ni, nampak tak ape jantina adik baby ni?

baby girl is coming yawwww..
Alhamdulillah..memang jelas terang lagi nyata nampak cik bunga tu..
masa ni, aku dalam kedudukan mengiring ke kanan, tak perasan rupenya air mate mengalir..
huhu..bukan air mate sedih sebab adik baby ni girl tau..tapi sebab happy giler sebab tau adik baby is a girl..
akhirnya tercapai jugak impian aku nak shopping baju2 kaler pink pulok..
walaupun dulu pun dah pernah shopping baju bajan kaler pink..hahahahhaha...
memori betullah...adoiiiii

kesimpulannya, memang la tersangat recommended kalau korang yang nak buat scan 3d 4d kat sini..
sonographer Ms Jezzlyn tersangat comel..
Ms Jezzlyn akan scan dan tunjuk kat kita satu-satu dari kepala sampai kaki baby, dia akan bgtau berat baby, panjang kaki, saiz pinggang dan jantina baby.  
Pastu dia akan tunjuk la graf pasal perkembangan baby kita tu sama ada selari tak dengan usia kandungan..
So far Alhamdulillah adik baby membesar ikut usia kandungan 24 minggu..
berat sekarang dah 700gram..yang lain-lain sume ok, air ketuban, uri sume dalam keadaan normal la.

semoga adik baby membesar dengan sihat, sempurna dalam perut mami..
keluar ikut due date yer..huhu..

oklah, panjang dah ni..
mekasih pada yg sudi singgah bace ekk..
jumpe lagi..bye..:)


25 comments:

  1. aktif sungguh adik baby ni! alala..comel sgt..

    ReplyDelete
  2. Cute la nampk kmluan dia tu.hehe :-P tahniah kleenda . Dhspasang :-)

    ReplyDelete
  3. bestnya dah sepasang, tahniah :)) ha'ah jezz tu comel-comel je, pandai dia nak borak-borak apa semua.. so kita pun takdela kekok.. hihi tapi dah tu memang kerja dia, bertahun dia buat benda tu, memang terel lah kan..

    ReplyDelete
  4. miss jezz memang sgt best..memang recommended..huhu..nak baby girl jugak..haih!

    ReplyDelete
  5. x reti tengok gender tu, puas aku tgk, tak ku faham jugok mana bunganye..haha, congrats dah sepasang alhamdulillah

    ReplyDelete
  6. ok..ku xnmpk kt belah mne bunge itu..hihi.. xpndi tgk lgsg..

    ReplyDelete
  7. mesti tersengeh2 je nengok video bby girl tu kan?hhee

    ReplyDelete
  8. Weeee..dah sepasang ea? Tahniah tau... :) bestlahhh..

    ReplyDelete
  9. wahhh tahniah kak :) baby girlll. sy suka sgt ngn baby girl, pakaian semua comel lotey je pink pink. hehe :D sy singgah sini :))

    Chacamonsterr

    ReplyDelete
  10. ku masih tercari2 mana bunge dik baby ni.dok paham.hihi

    ReplyDelete
  11. Leenda..doakan la kita juga. nak jugak bunga bunga cinta ada dalam peyot ni. excited ku menengok pelipat flower comei itu. huhu..air mata ku jua bagaikan nak jatuh ke pipi. ala terharu gitu.

    tahniah Leenda :) happy nyeeee

    ReplyDelete
  12. congrats linda dapat baby girl..beshnyee..:)

    ReplyDelete
  13. bestnyeeee dapat tengok baby. xsabo nak tengok gak nnt. hii..

    ReplyDelete
  14. tahniah sis! semoga ashraf jd abg long yg baik ^_^

    ReplyDelete
  15. yeaaaa...alhamdulilah...dapat juga sepasang...ade geng nie..hehe

    ReplyDelete
  16. congtrages!! amboi, dah boleh shopping fink...fink... ni. HEHEHHE =)

    ReplyDelete
  17. oh dah sepasang sudah..menangis jugak...huwaa Ya Allah berilah aku kesempatan mengandung no.2 amin

    ReplyDelete
  18. leenda.. sepasang da kan... =) tahniah...

    ReplyDelete
  19. Seronokkkkkkkkkk tau tgk baby girl kedua....alhamdulilah kak...rezeki :D

    ReplyDelete
  20. tahun dpn nak usaha baby girl gak r.. weeee.. amin..amin..amin..

    nak wat 3d 4d gak r.. ritu xdan pun..

    nak beli baju pink jgk.. ni semua byk biru.. husband suka sgt biru..

    ReplyDelete
  21. tahniah..bakal dapat baby girl..

    ReplyDelete
  22. salam sis.... nak tanya sikit. sis amek pakej yang mana eh?
    saya dok review tapi masih tak paham. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..

      @MieraJellina, ermmm..tak sure la pakej yang mana..tak ingat pun yer jugak ni..
      tapi yang ingat total kena bayar rm120..huhuhu..

      Delete
  23. terima kasih banyak atas testimonial ye , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute