Monday, January 13, 2014

Home » , , » Besday 2 tahun Asyraf

Besday 2 tahun Asyraf

Assalamualaikum..

Alamak..kelu kelu kelu..
macam mana nak start ni..
gini lah jadiknya bila dah lama tak update blog..adehh..

kalau ikutkan, nak tggu adik baby ni lahir baru nak start update blog semula..heheh..
tapi sebab kena story jugak pasal besday abang Asyraf ni, mami is gigih menaip..
dari pagi ni..kite tengok pukul berapa dapat publish..hihi..

ok, besday Asyraf 10hb lepas..hari Jumaat..
aku memang ambik cuti khas lah konon..mentang awal tahun cuti banyak lagi kannn..
kebetulan asben pun memang cuti sebab bos dia fly pegi mane ntah..
ok, bagitau pengasuh Asyraf nak celebrate besday Asyraf kat umah dia..
pengasuh ok je..memang selalu pun parents buat macam ni..

gigihlah aku malam sebelum tu, packing goodies bag..
13 bag oii..
nasib baik la Asyraf ni bukan jenis mengacau..boleh la aku packing sambil tengok Pencetus Ummah Akhir..hihi..



ni je yang aku masukkan dalam goodies bag tu..
semua beli kat kedai borong kecuali cup cake tu..
cup cake tu order kat SINI..
tapi image atas cupcake tu EKIN yang buat..tempah dengan dia la..
ku tempah sekali sticker dengan paper bag tu..
















comey ke tidak?
sebenarnya aku nak carik kertas putih tu ape ke namanye ntah..doily paper ke ape tu..
nak stapler kat atas tu la..nmpk la cantik sikit kan..sekali terlupe daaa..
takpelah..cenggini pun dah omeiii dah..hahaha..

























asben dengan anak anaknya..eh, Asyraf dengan kakak2 & abang2..
kek tu pun kalau ikutkan aku tak perlu..
tapi kenangkan kesian pulak sambut besday takde kek..
okeh, jom singgah kedai kek King dulu..
carik yang paling murah je..hehhe..
murah tak murah sangat la kecik cenonet tu..
rm40 tau..kalau tau, aku tempah sekali dengan cupcake tu..
dah la rase, nauzubillah..maleh nak komen lelebih..

simple giler..padahal aku lupe langsung nak beli makanan ke air ke ape ke..
pegi sana sekadar bawak goodies bag je..hihi..
nasib baik pengasuh belikan vitagen dengan kuih2 tu..jadiklahhhhhhh...maafkan mami yer anak2..
budak2 sana pun panggil aku mami..hihi..

ni video yang aku record masa nak potong kek tu..
tp tak sempat nk potong kek, memory full pulak..hangin betoiiii..
video

ko penah tengok besday boy penampor budak lain masa nyanyi lagu besday?
penah tengok orang lain punya besday, orang lain yang tiup lilin?
aku gelak guling2 tengok video ni..adehhh..

okehh, ni je dulu pasal besday boy Asyraf yang ke 2 tahun..
eh, dah teruna bujang aku ni..
dah nak ber adik tak lama lagi..

sekian, mekasih sudi singgah bace yer..
bye..:)


18 comments:

  1. 2tahun dah abg long asrap..hb day syg..xsempat jumpe smlm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cm mane nak jumpe ciknaa oitt...ciknaa pun cekciii semalam...hehehhehe...

      Delete
  2. gelak guling2 tengok gelagat asyraf..sian dak perempuan tue tiba2 kena lempang...yg budak lagi sorang serius muka innocent gilers ge tiupkan lilin....hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tambah haru, budak pompuan tu cucu pengasuh hoiiii..adehhh..bab tampar menampar ni, mmg dari umah pengasuh la jugak pun..ade kakak2 abang2 besor jadik cikgu..sabo jelah..

      Delete
  3. mase birthday raees dulu pun bukan raees yg tiup lilin..orang lain yg tiupkan.tapi masih teringat lagi asyraf terantuk bibir kat umah ain mase birthday raees lepas..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..bukan terantuk bibir aeen, lidah dia kena gigi dia masa terantuk kerusi tu..pastu nangis sekuat hati kt besday orang..sabo jelah..

      Delete
  4. Hepy birthday asyraf...dah leh jadi abg long neh...
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyraf otw nak jadik abang dah ni..insyaAllah bulan 5 ni adik baby keluar..hihi..

      Delete
  5. happy birthday abang asyraf..dah big boi :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. hihihi..tulah pasal..sebenarnya masa record, tak perasan pun asyraf tampar cucu pengasuh tu, dah balik tengok semula video tu baru ku gelak guling guling..hehehhee

      Delete
  7. HAHAHAHA..adoi lawak la asyraf..ko tampo budak tu..cian..

    ReplyDelete
  8. HAHAHA penampo dibaginya,,,gamaknye budak tu x sedap kot nyanyi lagu besday, HAHAHA

    ReplyDelete
  9. aku takbleyyy tengokkk video tu.
    hangin ah camni.
    akakakakakaka!
    tapi sure lawak.
    aku pon terkedu anak dah 2 thn.
    marbeles rase nye.
    hihihi.
    okbai!

    ReplyDelete
  10. haha video tu. hahaha. takleh benti gelak ni

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute