Wednesday, April 9, 2014

Home » , , » mendobi baju adik baby

mendobi baju adik baby

Assalamualaikum..

Tora datang lagi....hehe..
saje nak marathon update pasal adik baby..
sebab gambar dah ade..sayang pulak kalau tak update dlm blog picisan ni..
esok2 adik baby dah besor pandai bace, silelah bace mami awak merapu dalam blog ni yer..
tapi mami nak mintak maaf awal2 sebab tak banyak kisah awak mami sempat rapukan dalam blog ni..
sebab sepanjang pregnant kan awak, mami adalah diserang penyakit malas yang amat..
maafkan mami..huhu..

ok, hari ni mami nak update pasal dobi baju seluar dan segala mak nenek mitten booties adik baby..
dah lama plan nak basuh sebenarnya..
tapi asyiklah tangguh2..
sampai satu hari, bahagian bawah perut mami ni sakit sangat..
risau lah jugak kot2 adik nak keluar awal..
padahal masa tu baru 33 minggu kot..

so, untuk elakkan pa pe kejadian berlaku atau dalam kate lain, adik baby keluar awal dari due date, takdelah kelam kabut baju2 semua belum basuh lagi..
maka, gigihla mami kumbar semua bag2 pureen, bag2 jusco, parcel dari Safiyyah Osman yang mami dah longgok tepi lemari tu..
sambil2 gaduh dengan Asyraf, sambil bukak tag2 baju, terpikir boleh ke tidak aku basuh sekali harung baju2 ni..
maksudnya, baju putih dgn baju berkaler basuh je together gether..
mami risau sebab basuhan pertama kan..
masa Asyraf dulu, rajin lah konon basuh asing2..huhu..

pastu lelaju post gambor masuk group, tanya mintak pendapat geng gojes..
hahhh..berduyun pendapat datang..
maka, mami amik pendapat ramai yang kate, boleh je basuh sekali harung baju putih dgn baju kaler tu..

dimulakan dengan Bismillah, basuh semua baju2 diiringi doa jangan lah ade kes turun warna ke hape ke..
nangessss hoiii kalau jadik gitu..
tapi Alhamdulillah..
semua selamatttttt..
fuhhhh legaaaa...

ni lah hasil basuhan together gether tadi..
yang dah berlipat tak amik gambar pulak..
tapi ketahuilah oleh mu wahai anak..
macam nak patah pinggang mami ni dok melipat baju2 sebesar tapak tangan ni..
hoho..

tapi lepas dah siap2 lipat semua, baru mami perasan baju lengan pendek ade 4 helai je??
tak boleh jadik ni..yang banyak nya rompers..mesti Tok Ma awak bebel lagi nih..
Tok Ma kate susah nak pakaikan rompers..hihihi..

ok, misi visi baru, aktiviti tambah beli baju lengan pendek or baju lobang2..
dan yang paling penting MESTI butang depan..ni Tok Ma awak pesan..
oh my gaji..cepatlah sikit hujung bulan..erkkkk..

sekian update dari saya mami asyraf n baby D..(ececececece)
mekasih sudi singgah bace..
bye..


9 comments:

  1. amboi syomel nye baju.
    aku dlu kemahen rajin asing kaler baju oi.
    takut turun kaler ;p
    huhuhu.
    mai anak kedua...punahhhh kelauttt!
    semua mesin je basuh hahah!

    ReplyDelete
  2. wahh baby d...pink byk..ok anak dara bila keluar

    ReplyDelete
  3. banyaknye pink...gugurl la tu...

    ReplyDelete
  4. ain mase lepas bersalin kan Raynia baru sedar anak daraku xde baju lubang2 n baju xde lengan...naseb la ade baju lubang2 abg dia dulu...boleh x terpikir sebelum bersalin nak beli baju lubang2 n xde lengan ..hehe..

    ReplyDelete
  5. weeee... mmg patah pinggang hoii bile basuh skali harung....
    tp yg skali harung tu la yg seronok.. sbb basuh skali tu je... esok2nye xpayah...

    ReplyDelete
  6. alahai..bestnya tgk basuh baju budak kiut2 ni...geram

    ReplyDelete
  7. So sweet semua pon FINK...hahaha

    ReplyDelete
  8. leenda pesanan tok ma sama dengan pesanan ibu erna jugak merangkap nenek kepada baby yang bakal lahir ni nanti. ibu cakap susah kalai nak pakai rompers sebab baby masih meliuk lentok. huhuhu...jadi erna memang standby la baju butang depan. memudahkan nenek menjaga nanti. hehehe

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute