Thursday, May 8, 2014

Home » , » 70KG? rilek brader, brader rilek

70KG? rilek brader, brader rilek

Assalamualaikum..

mampu nak rilek2 lagi kan...hehhe..
Alhamdulillah.sepanjang pregnant adik Asyraf ni, takde kejutan budaya sangat la pasal berat badan ni..
siap ade 2 kali berat badan turun..
maka 2 kali jugak la kena bebel dengan nurse..
tapi takpe..redha..aku suka je nurse dok bebel2 tu..
nampak dia care pasal patient dia..
hehe..boleh gitu?

berat terkini adalah 70kg..
masa buat buku pink dulu, berat 61kg..
maknenya belum naik 10kg pun..

tapi masa Asyraf dulu, sampai waktu nak bersalin, berat 69kg je..
alamak alamakkkk..hahahha..
ni still ade lagi 2 minggu kalau ikut due..
bertabahlah..


sekarang dah start checkup seminggu sekali..
next week tarikh checkup yang nurse bagi, insyaAllah aku dah kat kampung..
maka kite sambung checkup kat kampung jelah..
itupun kalau belum bersalin lagi..
kite tengok lah adik baby nak jadik orang KL ke orang PAHANG..hoho..

oklah..babaii..
jumpe lagi..
mekasih sudi singgah bace ekk..:)


11 comments:

  1. huwaaa amal paling sedih bab berat ni. masa peknen shaheem dlu, start 67kg. masa bersalin 75kg gitu. lepas brsalin turun 65kg balik. pastu daku makan x hengat, start ngandung adik baby ni berat 75kg. huwaaaaaa... sadisss!

    ReplyDelete
  2. ok lagi tu leenda.. lin dlu. 76kg.. ohohoh matik nak diet balik

    ReplyDelete
  3. berat sy msa last skali 76kg..sblm pegnen..56kg..naik 20kg...tp alhamdulillah..skrg dh jadi 53kg.. hihi

    ReplyDelete
  4. semoga selamat lah semua nya.. awok tu mmg menten kecik leenda, jgn risau la.. hoho.

    ReplyDelete
  5. smoga smuanye selamat... apedehal 70kg je.... kang lps bsalin.. pantang habes habesan

    ReplyDelete
  6. Ish..sikitnya naik, kalau saya lebih 10kg naiknya..maunya 12-14kg tau. HEHEHE ape pon saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan ye...amin!

    ReplyDelete
  7. tak lame je lgi tu...fie dlu berat time besalin ziyan 90kg..berat gile...tp time zara..79kg je..alhamdulillah..now da kembali normal berat badan ku..hehehe..chaiyok!!

    ReplyDelete
  8. moga dipermudahkan bersalin linda <3

    ReplyDelete
  9. insyaAllah semua selamat...dlu saya punya berat lagi la...sebelum pregnant dan waktu hampir bersalin berat naik hampir 12 kg...hahahaha masih rilek masa tu...hehehe coz fikir nak susu badan...orang kata klu breastfeed ni badan cepat turun....

    ReplyDelete
  10. pejam celik pejam celik, tak lama dah ye nak bersalin..cemana la agaknya abang ashrap ni jadi abam long yekk

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute