Wednesday, June 11, 2014

Home » , , » Perihal si abang...

Perihal si abang...

Assalamualaikum..

Eh macam lame tak update..
Meh la kite update hari ni..hihi..

Sebenarnya, baru hari ni boleh online setelah 3 hari menyepikan diri dunia maya..cehhh..
Sebabnya charger Ipad aku rosak..
Nak beli kat kampung ni semua kemain mencekik darah..
Padahal aku nk beli usb cable je pun..tu pun sampai rm40..
Apekeheiii mahal bebenor...
Nasib baik jumpe jugak yg jual murah..
Nak yang murah aje kan..huhu..
Maka hidup baliklah Ipad aku ni haaa..

Sebenarnya aku pun tak tau nk update ape..
Jadiknye, meh aku tempek gambor 2 beradik ni..
Gambar lame ni..Dahlia baru 5 hari kot..
Sekarang dah nak sebulan dah umur anak dara aku tu..

Kasihnya abang..padahalllll...
Eeiiii malas nak cerita..hahaha...
Asyraf asyraf...pening kepala semua orang dalam umah ni layan karenah dia..
Dahlia tu rasenya hari2 dapat penyakit dari abang..
Kena lepuk kat kepala..kat tangan..kat peha..
Kena hempuk dengan bantal peluk..
Petang semalam kena baling dengan botol susu pulak..
Allahurabbi...
Memang tak boleh jangka langsung Asyraf ni..
Cepat je tangan dia..

Yang kena baling botol susu tu kes nya, Dahlia menangis..
Dia nampak botol susu tepi tilam tu, toingggg di balingnya tepat kena muka Dahlia..
Memang tak sempat nak buat ape la..
Bila tanye kenapa baling?
Dia jawab, "adik nangis"..huhuh...

Nampak macam tenang...hakikatnye? Hahaha

Oowhhh..esok ade check up kat klinik..
Sekali cucuk sebulan rasenya kan?
Eh, yeker..eh, ntahla..tak ingat dah aku..hohO..

oklah, sekian update di pagi hari..
Sebenarnya, aku tgh tunggu Dahlia bangun ni..
Semalam mengamuk taknak tido sampai pukul 1 pagi..
Sekarang kul 8 ni belum bangun2 lagi..
Geliat2 tido balik..
Mengantuk benor gayenye tu..

Mekasih sudi singgah bace aku merapu pepagi ni..
Jumpa lagi,.bye..:)


8 comments:

  1. jenuh kena dok tgk slalu.klau x naya si adik

    ReplyDelete
  2. mmg leenda.. lagi2 da beradik, perangai abang mmg macam2 hal.

    ReplyDelete
  3. allahurabbi...botol susu kne muka bb? kesiannya...nangis kuat la bb mcm tu..si abg biasa lah nak perhatian, tu buat pangai mcm2

    ReplyDelete
  4. alahai siannya dahlia....biasa la abang tak biasa la kot

    ReplyDelete
  5. tang lepuk adik tuh tak boleh blah...alysa lepuk bile datang peel jeles tak memasal...tetibe adik jadi mangsa keadaan...

    ReplyDelete
  6. erna memang selalu terfikir macam mana la iman bila adik dah keluar menjenguk dunia nanti. dilepuk atau disayang. hehehe

    ReplyDelete
  7. Hehe..asyraf...asyraf..
    Bkn apa tuh..
    Dia terasa tu kot..
    Mummy dia kepit dahlia je..kikiki

    ReplyDelete
  8. Hehehe...dugaan, si abang minta mama lebih focus kat dia le tu =)
    Sabarlah ye..budak2 memang macam tu...pengalaman dulu..my eldest son pon gitu gak cuma xderlah sampai baling botol bagai tapi tiap kami orang mai tengok adik dia cakap...acik bawa baby balik boleh?? acik pinjam baby boleh?? jawapnya ape...ambil lah...ambil bawa balik, Irfa tak nak adik ni. Hihihi.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute