Monday, June 2, 2014

Home » , , , » #throwback - day 9 & 10

#throwback - day 9 & 10

Assalamualaikum..

Takde stori best pun nak citer hari ni..
tapi tadi dok belek2 folder gambar, jumpe pulak gambar tali pusat dengan gambar masa nurse datang melawat kat umah hari tu..hihi..

so, meh aku nak cerita sikit..
Tali pusat anak dara jatuh masa hari ke 9..Asyraf dulu lama giler tali pusat dia nak jatuh..hari ke 17 baru jatuh..macam2 versi aku dengar pasal tali pusat ni..
lagi lambat jatuh, lagi nakal orang kate..
huk alohhh..aku dulu hari ke 18 baru tali pusat luruh..achaner tuh?
Kirenya aku ni kategori nakal la yer..hahahha..

Tali pusat Dahlia Jatuh dalam air mandian dia..
Mak aku kate, org tua2 dulu cakap kalau tali pusat jatuh dalam air, mati lemas..apakah???
Nauzubillah..























Tali pusat Dahlia..errrrrrr....


Ni pulak masa hari ke 10 ari tu..nurse datang umah melawat..
Pepagi buta dah terjah umah..hoho..
Kebetulan pulak pagi tu aku belum bangun lagi..hahha
Ape taknya pukul 7 pagi baru tido..Dahlia buli mami malam tu dia takmo tido..nak main..
Last2 pukul 7 baru tido..hambikkkk...nurse datang muka masing2 terpisat pisat..nasib lerrrr..
Budak yang pakai baju kuning tu je segar bugar..
Sebab ade dia kisah mami dgn adik tak tido malam tu? Huhu..

Nampak tak nurse tengah timbang Dahlia tu..hehe..
Hari ke 10 berat naik 100 gram je..jadik laaa..
So, berat masa hari ke 10 tu 3.2kg..sekarang tak tau la dah berapa kilo..
Dah terasa lenguh kalau dukung lama2 tu..adehhhh...

Ooo..dah alang2 tu nak bagitau berat mami sekali lah..
Last pregnant berat 70kg..
Lepas bersalin berat 62kg..
Berat sblm pregnant 61kg..
Yeayyyyy...agak2 boleh tak nak dapatkan berat mcm dulu2 kala..
55 kg - 57 kg?

Oklah..
Mekasih sudi singgah bace..
Jumpa lagi..bye..:)


10 comments:

  1. jelesnye dengan berat itu. amal starting 75kg. matikla nak tunggu sampai 9 bulan. 90kg kot, huwarghhhh

    ReplyDelete
  2. Sis punya berat sama ngn akk lbh kurang..ngeee

    ReplyDelete
  3. syoknya berat turun byk.lps abes ja pntang berat trus naik ni acane?

    ReplyDelete
  4. Haih..untunglah berat naik sikit senang turun, terbaiklah... =)

    ReplyDelete
  5. ayu berat start pregnant dalam 82kg...skrg dah 86..lg 4 bulan???hisshhh..serammm

    ReplyDelete
  6. boleh tu...keep breasfeed dahli ek...ngeee

    ReplyDelete
  7. aku skrg 64kg... nk kne diet ni... nk berat 55kg

    ReplyDelete
  8. bagus ye nurse dtg bwk penimbang..kt bangi nurse dtg bwk pen je...hampagas sungguh...zmn mak² kita lg best..nurse siap tlg mandikan baby...pfftt~

    ReplyDelete
  9. berat tu masuk list jugak nak dapat yang asal. mampukah??? pengsan jap!

    ReplyDelete
  10. mak aku pun ckp gitu psl tali pusat...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute