Tuesday, June 3, 2014

Home » , , » Update hari ke 21

Update hari ke 21

Assalamualaikum..

Sedar tak sedar dah 21 hari aku berpantang..
nak kata sekejap sangat tu tak lah..nak kata lama sangat pun tak jugak..
ade hari2 mencabar tu, aku rase cepatlah habis pantang..
hari2 yang cool, aku pun wat lek wat cool lah kan..hehe..

seriously, berpantang anak kecil dengan adenya si abang yang baru 2 tahun setengah, tak lah semudah yang disangka yer..
dah banyak kali aku jadik tarzan dalam tempoh 3 minggu ni..aduyaiiii..
Asyraf pun sejak 2 menjak ni, cepat sangat mengamuk..
cepat sangat nak merajuk..
aku belum marah lagi, baru buntangkan mate sikit, dah nangis tersedu sedu..Allah..

tapi dalam menangis tu, tetap datang kat mami mintak mami pujuk..
kesian Asyraf..kadang bila dah malam, tengok dia tido, mengalir air mate aku ni..
rase bersalah giler marah dia..sedangkan dia cume nak kan perhatian mami dia je..
dahla abah jauh nun di gombak..takde sape nak manjekan dia..huhu..
**lap air mate**

oklah..
nak citer pasal anak dara pulak ni..
dah 3 minggu tengok dunia..
Alhamdulillah senang sangat nak jaga anak dara sorang ni..
keja tido, minum susu, tido balik, bangun berak kencing menangis bile perlu je..
takde la nak nangis tak tentu hala sampai kena berzikir keliling rumah ke takde..Alhamdulillah..
Owhh..hari tu ade yg tanya, Dahlia kena jaundice ke tak?
Alhamdulillah anak dara sorang tu bebas jaundice..sama macam Asyraf dulu pun bebas jaundice..
Alhamdulillah..

pagi tadi, nurse datang rumah checkup..
sekali nak timbang Dahlia..
tergezut tok ma nurse kate berat dah 4 kilo..huhu..
patutlah dah rase lenguh tangan dukung dia lama2..


nurse tengah timbang Dahlia..
idoklah datang melawat bawak pen aje bak kate Yana Azfar..kehkehkeh..
dapat tarikh next appointment..errrr bila ntah..kena tengok buku balik..huhu..

umur saya 21 hari..berat saya dah 4 kilo..
saya nak pergi main tenis ni..eh?

oklah..
sekian utk petang ni..
jumpe lagi nanti..
mekasih sudi singgah bace..
bye..:)


9 comments:

  1. semangat betul ni..dah 4 kilo..

    ReplyDelete
  2. Waaaaah sedap sgt susu mami ni tu naik berat cepat.
    Leenda anak i yg no 2 dlm.pntg elok je dia behave.lepas pantang ya rabbi nangis nk dukung je

    ReplyDelete
  3. comelnye gegirl sorg nie pakai skirt nie
    hehe
    nnti aunty belikan 1 ea

    ReplyDelete
  4. dh 4 kg?cptnya besar...hihihi...Aqil dl sbulan br 3.8kg je.

    ehem2...lawa baju :p

    ReplyDelete
  5. Owh sweetnya pakai skirt dah yer...bagus...nak main tenis, boleh angkat reket x tu?? Hikhikhik

    ReplyDelete
  6. menjelessss ble pakaikan gugurl skirt tennis..huhuhu..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute