Monday, July 14, 2014

Home » , » Pilihan terakhir

Pilihan terakhir

Assalamualaikum..

Macam mana nak mula ekk..
Hurmmm..
Aku sekarang kat kampung..
Lepas dah jenuh pikir sampai sakit kepala, akhirnya satu keputusan yang amat berat bagi aku terpaksa dibuat..hamboiii ayat aku..hahha..

Ok2..kisahnya macam ni..
Pengasuh asyraf sakit..kencing manis and sekarang kat hospital..
Ehh mungkin dah discharge kot..tak pasti pulak,.
Makanya, diorang tak boleh nak jaga Dahlia..
Yelah sebab baby kan..kena extra care sikit sedangkan diorang tak cukup kakitangan..
Kalau Asyraf, still ok lagi sebab asyraf dah besar..
Elok jugak diorang tolak nak jaga Dahlia, at least aku tau diorang bukan pikir pasal duit je..
Huhu..

Sekarang masalahnya bagi aku lah pulak kan..
Dalam masa singkat ni nak cari pengasuh yang elok..
Jiran kiri kanan ade yang mengasuh anak tapi diorang pun dah ade jaga baby jugak..
So, diorang tak boleh nak terima Dahlia lagi..
Takut tak sempat nak handle dua baby sekaligus..
Aduhaiii...

Last choice, aku telefon Tok Ma bagitau hal takde pengasuh ni..
Tok Ma suruh hantar balik kampung je dulu..
Biar Tok Ma jaga sementara dapat cari pengasuh yang sesuai..
Makne kate sampai raya nanti la Tok Ma jaga..
Allahuakbar..

Lega memang lega..sebab tau Dahlia di tangan yang betul..
Tau yang Tok Ma akan sayang Dahlia..
Tapi bagi pihak aku dengan asben, macam jantung ko direntap2..
Pedih dalam hati yang paling dalam..
Apakah ayat aku pagi2 bute orang dah mentido aku dok type entry..hahaiii..

Ya Allah..
Kau kuatkan lah hati kami..
Tabahkan hati kami utk melalui fasa merindu..
Walaupun dalam tempoh yang tak lama sangat..cume 2 minggu je..
Tapi dahlia baru 2 bulan kot..
Huwaaaaaaaa...:(

Eh, pagi ni dah masuk 14hb kan..
Eh ehhh anak dara tu 2 bulan lah hari ni..
Selamat ulang bulan yang ke 2 bulan cik bunga..
Harap awak tau ni keputusan yang paling berat pernah mami & abah buat..
Jangan rindu2 mami tau..
Nanti mami nangesssss...
Ok, lap air mate & publish...

1:05 am
14 July 2014




14 comments:

  1. ok yang baca ni sebak. xtau nak lalui macam mana kalau terpaksa lalui perkara yang sama. apapun semestinya inilah yang terbaik mami dan abah buat. bukan saja-saja tindakan diambil. insyaAllah semuanya baik-baik.

    ReplyDelete
  2. Xpela dahlia fhm tu.kejap je 2 minggu tu.nnti kembali bsama smula ye,dont wori.mesti ade yg nk mengasuh dahlia nnti.insyaAllah.

    ReplyDelete
  3. alaàaa....sbr ye..nk wt cmne...dh xde choice

    ReplyDelete
  4. Sedihnyaaa kak.hmm mcm mana nk ckp eh.sy pon kalo jd akk mmg gitu.sentap jantung kalau bab anak ni.sbr ye kak.dgn tokma lebih baik.

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan urusan pengasuh baru yer leen... bertabah hatilah untuk seminggu dua ni menanti nak dapat pengasuh baru =)

    ReplyDelete
  6. mmg sedih.. penah bt keputusan mcm ni masa Aisya dulu.. terpaksa htr Aisya balik kg sementara cari pengasuh.. alhamdulillah.. dlm 2 hari tu berusaha akhirnya Aisya dapat tempat kat Taska UiTM.. Mmg demam giler2 masa tu.. 2 hari je pun buat sy rasa mcm bertahun.. huhu..

    apapun,, semoga dipermudahkan urusan mencari pengasuh yaa..

    ReplyDelete
  7. jgn sedih ye mummy... nnt jumpa la tu..

    ReplyDelete
  8. Sabar ye..harap2 cepat dpt pengasuh...

    ReplyDelete
  9. Huwaa nangis. Kuatkan hati ye mami. Insyaallah anak2 ni paham selalunya bila mak pak dia tgh susah :)

    ReplyDelete
  10. sabar yer leenda. dugaan ni.
    tapi takpe setiap kesedihan tu insyaalah akan ade sinar bahagia.
    eh pehal ayat aku mcm novel bersiri ni kuakuakuakua!

    ReplyDelete
  11. 2minggu tu rasa lama..tabah n kuatkan hati...suh tok ma sent video

    ReplyDelete
  12. akak paham... akk pun pernah gak cam tu 3 mgu ank sulong akk kat kg... haduiii tiap mlm nangis...

    ReplyDelete
  13. Susahnya nak kena jauh anak...sabar ye..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute