Monday, August 4, 2014

Home » , , , » bukan cerita hari raya..

bukan cerita hari raya..

Assalamualaikumm..

Hatttchummmmmm..
peghhhh berdebuuuu..
lame benor kekdahnya tak log in blog sendiri..
blog korang apetah lagi..hehekk
hari ni baru start kerje lepas cuti raya seminggu..
ohh heaven nya cuti raya panjang..

tapi entry hari ni bukan pasal raya, bukan pasal baju raya atau pun pasal kuih muih raya..
ni kisah cik bunga yang aku hantar tempat yang sama dengan anak bujang tu..
lepas dah ditimbang, dipikir, ditenung menung last2 decide hantar jelah kat umah mak Asyraf tu..
mak Asyraf dah sihat sikit, cuma tak boleh bergerak banyak lah..
duduk je..so, boleh la dia tengok2 kan Dahlia..
lagipun orang kata, tak elok pisahkan diorang adik beradik..
sorang hantar sana, sorang hantar sinun..
ok, baiklah..

maka, pagi tadi bermulalah episode sukat menyukat EBM bekal untuk Dahlia..
malam tadi memang dah thaw 2 peket EBM..
seronok memang seronok, tapi kelam kelibut hoiiii..
dengan Asyraf lagi..Dahlia lagi..huhu..

Vcool Cooler Bag ni hantar umah mak..


cenggini la dalam dia..
letak nombor sesiap..senangkan pengasuh dia..
1 - fresh EMB (ade dalam bakul baju)
2 - chilled EBM
3 - frozen EBM
4 - frozen EBM
5 - fresh EBM (in case tak habis, balik nanti boleh bekukan)

dan setiap satu botol tu aku letak 3oz..
tak tau lah cukup ke tidak..
tapi tadi dah pesan dkt pengasuh kalau tak cukup lelaju halloo je..
zassss aku keluar kejap pegi hantar susu...huhu..
harap2 cukup lah..fuhhhhh

Vcool Cooler Bag & Ice Brick tu aku beli dgn NurizShar (FB)

owner EBM tersebut..hihi..
Asyraf mengamuk2 tadi..nak mami nak mami nak mami..
adoyaiiii..lama sangat cuti raya..
buat perangai lah kan..

alahaiii mami rindu anak2 mami dah ni..
wahai hati, bertabahlah..
mami, nahh tisu..lap air mate..huhuhu..

4 comments:

  1. Gembira tengok dahlia dah bersatu ngan mummy. ..

    ReplyDelete
  2. good luck in ur breasfeeding journey sis...chaiyok2

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah adik & abang dh duk tempat sama :)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute