Thursday, August 14, 2014

Home » , , , » Dahlia - checkup 3 bulan

Dahlia - checkup 3 bulan

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..
hari ni genap umur cik bunga 3 bulan..
petang semalam sempat pergi checkup dia sekejap..




































berat terkini adalah 5.3kg je..alahai slim nya anak dara mami ni..
tapi makin meninggi..sekarang dah 61cm..huhu
cik bunga ni tak kuat susu pun..
hari² kat umah pengasuh aku hantar 3 botol x 3 oz je..
tu pun kadang² petang ade lagi balance sikit lagi susu dalam botol..
takpelah..yang penting dia sihat membesar mengikut graf..hihi































ehh ehh jangan salah paham yer..
ini gambar anak bujang..masa ni asyraf umur 3 bulan jugak..
tapi Asyraf dulu membesar bagai johan..
dulu dia goomoookkk..badan ketak ketak..
jauh beza dengan dahlia yang kecil molek je..










ni gambar 2 beradik yang saling menyayangi antara satu sama lain..ehemmm...hahahaha..
nampak tangan Asyraf kat kepala adik dia tu..suka sangat main kepala..
lagi kita larang, lagi dia suka buat..
ni kat open house kawan asben..
gigih la omaknya pakaikan 'torchlight' besar gedabak tu haaa..
warna harus sepadan kate kooo..

ohhh sebelum terlupe..
berat terkini mami adalah 56 kg..
makin lama makin turun..
i is tak diet tau..
macam mana nak diet, lapor memanjang..
tapi mungkin fully breast feeding kan..Alhamdulillah..
untuk tambah info, tinggi mami is 163cm..
motip sangat bagitau tinggi kannn..hehehhe..

oklah..mekasih sudi singgah bace yer.. 
jumpe lagi..
bye..:)


9 comments:

  1. ptt pelik, apesal muka mcm asyraf upenye mmg pic asyraf hehe

    bb dahlia, membesar dgn baik ye nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..saje je tempek gambar anak bujang tu..
      mekasih yer mama arfan..:)

      Delete
  2. mmg mula2 tgk ingat kan gambar dahlia la yg atas motor tu...rupanya asyraf...heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahlia takde ketak ketak mcm asyraf tu..rambut dahlia pun dah panjang..Asyraf umur 3 bulan dulu rambut malu2 nak tumbuh..hehe

      Delete
  3. kurus tinggi.. leh jadi model pasni.. kikikki

    ReplyDelete
    Replies
    1. cissss..takde maknenya jadik model lin oitttt..haahhaa

      Delete
  4. haha..menyusu mmg turun.ciknaa dlu pun gitu, bahagia giler..makan byk tapi berat makin turun..
    arini rania timbang 7kg jek.. erm. kurang 500 gram beza ngan abang dulu.. pastu nurse tengok mak, tengok anak.. nyampah!

    ReplyDelete
  5. bestnyer mammy dahlia makin kurus...kita tak turun2 pon..hahaha...

    ReplyDelete
  6. comelnya cik bunga ni..berat slim pun tp bdn ketak2..hihi

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute