Friday, October 31, 2014

Home » , » amukan dalam kereta

amukan dalam kereta

Assalamualaikum..

Seminggu sunyi tanpa update baru..
tak tau nak cari kat mana kerajinan mengupdate blog macam blogger lain..huhu
heran heran..

tapi walaupun blog tak ber update, hidup still berjalan macam biase jugak..
kadang kat umah tengah masak, tengah mandi, tengah sikat rambut membuak buak, mencurah curah idea nak merapu kat blog..
tapi bila bukak je dashboard, dia terus jadik krik krikk krikkk..terus bertukar jadik cengkerik jadian..hoho..

ok, sambung balik..tadi berjimba kat group..hehhe..
nak citer semalam punya hal..
balik kerja terus berdesup amik anak bujang dgn cik bunga dari umah pengasuh..
mood semua ok je..happy mami datang ambik...

tapi tengah jalan, si Asyraf buat perangai..
sikitttt lagi aku nak stop kereta turun, babab bontot tu..amboiii sangat peel tuh..

kisahnya,
kat traffik light..lampu merah..kereta kena stop lah kan..
memula ok lah dia kate, mami, red colour, stop..
ok lah memang tengah stop pun..
pastu lampu bertukar jadik hijau, so bergerak ke depan sikit..
tapi korang tau lah..berapa lama sangat lampu hijau tu..
3,4 kereta je lepas..
pastu lampu tukar jadik merah balik..
haaaa kat sini cerita bermula..hahha

Asyraf boleh bantai mengamuk ngamuk kata, mami, go go go..
mami go go go..
bukan slow2..sampai dah tahap menjerit jerit suruh aku go go go..
padahal lampu merah..dia marah sebab tadi kan dah hijau, tapi tak sempat sampai turn aku, lampu dah tukar jadik merah..
hadoiiii..bingit telinga aku ni haaa..
Nasib baik dahlia tak menangis..diam je dengar abang dia tgh melalak dalam carseat kat belakang..
hahaha...

sabo jelah aku bawak kereta dgn jem nya lagi..dalam kereta bingit lagi..
sempat lah aku cakap, lampu belum hijau, macam mana nak go..
kang mami yang tukar jadik hijau kangggg...
hahah..

dan dia melalak sampai depan umah tau..
nasib baik semalam asben balik kerja awal..
asben take over, terus diam..
haishhhh...urut dada aku lah dengan peel Asyraf ni..
phewwwwww...


































ini lah dia budak mengamuk dalam kereta semalam..
geram betul..huhu

eh, korang dah LIKE ke page bisnes kecil kecilan mami Asyraf Dahlia? hihihi..
kalau belum, jom la LIKE..boleh cuci cuci mate sekali..
kot ade yang berkenan, boleh PM mami asyrafdahlia yer..
takyah malu²..hihi

oklah..mekasih sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)

No comments:

Post a Comment

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute