Wednesday, October 1, 2014

Home » , , » Selamat Pengantin Baru Dali & Aien

Selamat Pengantin Baru Dali & Aien

Assalamualaikum...

Update lelaju walaupun kepala tingtong migrain badan seram sejuk..
malam tadi demam menggigil..huhu..

ni citer weekend lepas la..
adik ipar aku nikah..
dapat lagi sorang biras..comel pulak tu..
act, 2 minggu lepas pun dapat biras baru jugak..tapi nan hadoo sekeping gambar pun..
aku pun pelik..masa diorg nikah, yang banyaknya gambar dahlia dgn asyraf je..
gambar pengantin takde..sabo jelah..
dah la tak friend kat FB, kalau tak boleh cilok kat FB je..hihi..

sabtu lepas, rombongan pengantin lelaki dari Gombak bertolak pukul 3 petang kalau tak silap..
sampai Sabak Bernam dalam pukul 5 lebih..
kitorang menginap di Zamita Homestay ..
homestay untuk muslim sahaja..

malam selepas isyak, majlis akad nikah..
Alhamdulillah sekali lafaz je dah sah la jadik suami isteri..


cantikkan tempat duduk pengantin pompuan tu..
nak duduk, tapi risau roboh pulak kalau aku duduk kang, naya je..hahah


kemain lebar sengih tuuu..hehhe..

dah settle semua, makan² balik lah homestay semula..
aku tak tau ape aktiviti diorg semua masa ni..sebab aku dok dalam bilik je lepas tu..
yelah, Dahlia tak berapa sihat time ni..
malas nak keluar bilik..
dannnn untuk pertama kalinya dalam hidup jadi mami ni, Asyraf tak tido sekali dengan aku..
dia tido dengan Atok & Wan..
aduhaiii..satu malam aku tido tak lena..risau takut dia terjaga nak susu ke nak bantal busuk dia ke..
sebab bantal busuk dia ada dalam bilik..
subuh² hari aku suruh asben pegi hantar susu, bantal busuk dan tukar diapers Asyraf tu..
asben kate Asyraf tido tak ingat dunia..huhu
langsung tak ingat kat mami...sobs sobssss..:'(

nahh sekeping gambar wajib bila pergi kenduri kawen..kacau pengantin makan..hehhe..
asben yang snap ni..
aku sejak dah ade anak dua ni, dah pencen dah keje² pegang camera ni..
kalau ade pun, snap gambar anak² jelah..
kalau dulu, gambar nasik pun ambik..hahah..

oklah..sekian saje utk kali ni..
lagi 2 minggu majlis resepsi belah lelaki pulak..
2 pengantin sekali naik ni..
abang ipar dgn adik ipar..
semoga majlis berjalan lancar..aminnnn..

sekian, mekasih sudi singgah bace
jumpe lagi..bye..:)


4 comments:

  1. lama tak singgah sini..hehe..
    dah besar cik bunge..ehh..
    hehe

    ReplyDelete
  2. baju pengantin cantik..baju impian time kawen3 dulu..ihikk dapat gitu pun syukur
    ihikkkk

    ReplyDelete
  3. sama cantik sama padan pasangan pengantin.. selamat pengantin baru... semoga sakinah mawaddah warahmah... inshaallah.. hehe =D

    ReplyDelete
  4. simple tapi nice sgt... tahniah pengantin sekeluarga..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute