Monday, November 24, 2014

Home » , , , » Dahlia 6 bulan

Dahlia 6 bulan

Assalamualaikum..

Update 6 bulan cik bunga walaupun dah lewat seminggu..hihi
check up pun delay seminggu sebab dia demam sikit ngam² tarikh appointment tu..

Dah start solid food dengan puree avocado..
tapi sempat makan sekali je..
sebab bagi aku leceh giler dgn buah avocado ni..
cepat sangat lebam..dah la aku tak reti nak makan buah avocado ni..
kalau tak, boleh share makan dengan Dahlia..
sudahnya, sekarang makan puree carrot je sudah..
senang nak handle..murah pun murah..eh??
hahaha..

gigi belum tumbuh lagi..Asyraf dulu tumbuh awal..
6 bulan dah tumbuh..
takpelah Dahlia..lambat sikit pun takpe..
mami is risau kalau gigi awak dah tumbuh..
risau awak asah gigi masa tengah menyusu je..
mau melompat mami kang..adehhhh

belum merangkak lagi..
baru sibuk angkat bontot tinggi²..

video

macam ni..kemain tinggi angkat bontot..
kalau lah tersembam ke depan, memang mendapat la cerita dia kan..

oklah..cerita hasil checkup lastweek

umur - 6 bulan
berat - 6.5kg
panjang - 67cm

tu je kot..tak kisah lah kalau lambat ke cepat ke..sebab setiap anak tu lain² graf perkembangan dia..
cuma kite sebagai mak bapak ni kena alert lah jugak if lambat sangat dari ape yang sepatutnya..
cepat² refer pada mereka yang lebih arif..

oklah..ni je kot..
mekasih sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)

3 comments:

  1. Tinggi angka montot tu.hihihi... :) cpt kan rasa diorg mbesar ..(>_<)

    ReplyDelete
  2. dah pelan2 boleh bg bubur tu leenda.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute