Tuesday, November 4, 2014

Home » , » EBM cik bunga yang expired

EBM cik bunga yang expired

Assalamualaikum..

nak update cerita pasal EBM cik bunga..
rasenya tak pernah sekali pun aku story pasal ni kan..
ntah la, aku sendiri rasa tak selesa nak cerita..
segan pun ye jugak..hihi
tapi, kalau tengok blog kengkawan cerita pasal EBM anak diorang, aku ok jer..
tak kisah pun..malah cerita diorang tu, aku buat jadik penaik semangat untuk aku lebih cekal lagi dalam penyusuan susu ibu setelah gagal untuk Asyraf dulu..
hukhukhuk sedihh..
Asyraf dulu bertahan sampai umur dia 7 bulan je..takpelah, dah tertulis rezeki Asyraf dengan susu mami sampai setakat tu je kan..

sekarang BF journey untuk cik bunga masih jauh..
cik bunga baru 5 bulan lebih..
jauhhhh lagi nak harung ni..
mudah mudahan dapat bertahan lama..

A photo posted by leendaasyura (@leendaasyura) on

oklah, benornya nak cerita pasal EBM yang expired je pun..
dah melalut lalut pulak..hurmmm..
EBM ni, batch yang aku tumpangkan kat umah Ciknaa..
ingatkan satu batch tu semua bertarikh bulan Ogos..
rupenya ade jugak terselit bulan Julai punye..
aduududuudu..memang expired lah kan..

disebabkan stok kat umah, dah tinggal sikit, so aku amik separuh dari umah ciknaa tu..
bawak balik sekali yang expired ni lah..

10oz x 6 pack ---> EXPIRED

huwaaaaa..sedih hoiii..bukan senang nak dapat banyak tu..
jenuh mengepam..tapi takpelah..nak buat macam mana..
nak disimpan, peti ais penuh dengan stok EBM, dengan barang basah ayam ikan lagi..
so, takde cara lain..thaw pastu buang..redhoo..
anggap je tu bukan rezeki cik bunga..

ok, sekarang masa untuk tingkatkan kuasa kuda..
lebihkan lagi bilangan kali mengepam untuk pastikan stok susu cukup..
aku tak tetapkan had2 umur untuk cik bunga ni..
tapi kalau boleh, biarlah sampai umur 2 tahun..
caiyokkk caiyokkkk mami..

oklah..ni je utk hari ni..
mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)


17 comments:

  1. sayangnya.. nak buat mcm mana.. xde rezeki.. awak guna pam jenis ape yea.. hehe.. sy tgh servey jugak ni.. semangat nak fully bf utk tahun depan.. hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ade 2 pam letrik..tapi saya lagi suka pakai madela harmony..:)

      Delete
  2. aah kak, baru perasan akk x pernah cite.hmm sayang nyaaaa.eh nape tumpang umah ciknaa,ciknaa dekat eh ngan ko kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahh dekat je umah kitorg..seberang jalan je..hihi

      Delete
  3. amboi
    jauhnye tumpang umah ciknaa
    nak tumpang umah aku pon boleh jugak leenda
    hehehe

    ReplyDelete
  4. emmm..buang..takde orang nak ke?takpela bukan rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah expired kak..nak buat mandi susu pun tak lalu..hhihi..

      Delete
  5. Lin...nape buang boleh buat sabun lah...haiyah, ruginya...kalau x nak buat sabun pon boleh buat mandi EBM tu, jangan membazirrrr =), next time boleh try buat sabun or buat mandi susu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr..ade terpikir nak buat mandi susu,..tapi tapi tapi...mcm tak gamak je nak mandi dgn susu sendiri..hikhikhik

      Delete
  6. Xpe la sis.nsb byk tu je yg dh expired.akk doakan perjlnn sis dlm bf dipermudahkan..ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahhh tulah..sbb stok ebm cik bunga takde lah banyak mana pun..boleh la..Alhamdulillah..thanks kak..:)

      Delete
  7. sedihnya ..... tu nama nye percaturan rezeki Allah ... wlupun didepan mata taks emestinye itu akan jd milik kita ... tak pe trskan usaha tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul..insyaAllah akan teruskan misi bf cik bunga tu..

      Delete
  8. Chaiyook..saya suka semangat ibu menyusu..saya doakan moga bertambah2 meriah lagi susu untuk cik bunga..

    ReplyDelete
  9. uuu.kalau aku mau nangis berlagu-lagu. if masa asyraf minum tp tak abes pun aku dah sedih, lagikan buang.hikhikhik!tp takpe, tingkatkan kose kuda power k!chaiyok2

    ReplyDelete
  10. huhuuhuhuh aku ade buang gak aritu 3 botol penuh. kahkahkahak. aku siap suruh laki aku buang la. sebab tak tahan ayormata nak buang sendiri. sedih la dah pam pastu expired terpakse buang. adududududu.. bertabahlah!

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute