Wednesday, December 3, 2014

Home » , , , , » Cik Bunga warded : Day 1

Cik Bunga warded : Day 1

Assalamualaikum semua..

Update laju laju sementara cik bunga kita tido tu..
Kami sekarang dekat dalam wad Hospital Columbia Asia, Setapak..
Hari ni hari ke 2 cik bunga warded due to Bronkitis..
Setelah demam dari hari sabtu minggu lepas, pastu selsema dan batuk berterusan..

Kesian dia..masa nak pasang drip kat tangan tu, nurse tak kasi aku ikut..
Nurse suruh tunggu je kat katil..
Tapi dalam jarak jauh, aku boleh dengar suara dia menangis..kuat gilerr!
Macam nak jatuh jantung ni..
Air mata pun bergenang..tapi masih boleh cover..huhu


Ni baru lepas makan ubat dan amik nebulizer..
Meraung raung nanges kena asap..
Sabo jelah..
Pastu tido kepenatan..
Semalam je dah 3 kali kena neb..aduhaiii


Curik gambar kat FB biras aku..
Olololo kesian sangat muka tuh..
maghrib semalam tetiba suhu badan naik mendadak pulak..
Padahal masa memula warded tu, takde demam pun..
Makan ubat tak jalan, terus masuk ubat bontot..

Oklah..cik bunga dah bangun dah tu..
Nnt aku sambung citer lagi..
Mekasih sudi singgah bace yer..
Mohon semua tolong doakan Dahlia cepat sembuh ehh..
Dah lama sangat tak tengok dia senyum..:(

Jumpe lagi..bye..

11 comments:

  1. apa punca eh leenda? cepat baik yer adik.. rindu nak tengok muka comel ceria tu..

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh dahlia....

    ReplyDelete
  3. Dahlia, comel sungguh tau awak ni...semoga cepat sembuh ye baby, hati ibu mmg mudah mengalir air mata tgk anak sakit ni...tu sebab auntie x up cerita abg Qi sakit dlm blog...nanti auntie nangis sapa nak pujuk...dahlia pujuk bleh hehehe takecare sis linda.

    ReplyDelete
  4. Moga cepat sembuh ye adik maniss sangat nie.. :")

    ReplyDelete
  5. Cepat sembuh ye cik bunga..
    Alahai kalau anak demam.ni mmg ssh hati kan

    ReplyDelete
  6. Get well soon Cik bunga...cepat2 sembuh ye dik. Kalau kat sini bronkitis memang kene alert sikit, kesian kat anak...so far paling worse anak2 pernah kene is until neb je...hari tu pon Iman almost nak admit gak but alhamdulillah speedy recovery. Kalau kat klinik kanak2 sereena dia akan bagi sabutamol dengan ubat pahit utk kuncupkan brinkitis tu, rawatan immediatly is neb lor ...ape pon Mummy Iman mendoakan agar Cik Bunga kite ni lekas sembuh. Amin!!

    ReplyDelete
  7. Cpt sembuh syg. Sayu hati klu budal kecik xsihat.

    ReplyDelete
  8. cepat2 baik ye dahlia.... cian tgk budak kecik kne cucuk2 tu..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute