Wednesday, December 3, 2014

Home » , , , » Cik Bunga warded : Day 2

Cik Bunga warded : Day 2

Assalamualaikum..

Update lagi..amboiii banyak masa nampak..huhu
Ni cik bunga ketiduran skrg nih..
Baru lepas kena suction second session..
Ya Allah kesiannya tengok dia kena sedut kahak tadi..
Sedih dalam hati, Tuhan je tau..



Amik video dari IG je..


Ni tepuk tepuk pengakap name dia..ehh ehhh gurau je..
Ni tepuk percussion..ntah betul ke tidak ejaan tuh..
Bantai jelah..bahasa mudahnye, tepuk untuk longgarkan kahak kahak degil tu..
Aku memang selalu jugak buat tepuk2 ni..belajar dkt You Tube..
Haa ni dah tengok depan mata..huhu..

Lepas tepuk ni, masuk dalam threatment room pulak nak buat suction..
Berani berani takut masuk sekali masa nak buat suction tadi..
Bergenang air mate tengok dahlia menanges macam takde esok..sedehhh..
Ade video, tapi panjang..
Kesian tengok..video tu biarlah aku simpan untuk kenangan je..


Ni dia tengah tido sekarang..kesian tido sebab kepenatan nanges tadi..
Nampak senang sikit dia bernafas..
Tadi masa suction, memang banyak betul kahak2 hingus hijau keluar..
Huhu..patutlah kemain payah dia nak menyusu..pastu nak mengamuk je kejenya..
Amboiii sangat tuh..

Oklah, sementara dia tido ni, nak makan sandwich dgn milo panas laju2..
Kalau dah bangun nanti, ape pun tak boleh..
Kemain lah manja kededek sejak demam nih..aduhaiiii

Mekasih sudi singgah bace..
Jumpe lagi..bye..


7 comments:

  1. insya allah.. nnt sihat tu... cik bunga kan kuat.... mmy kena kuat jugak..

    ReplyDelete
  2. Linda, saya ada terbaca dalam blog kalau x silap pasal tepuk tekup saya panggil yang ni pastu ada petua yang selamat utk membantu mengluarkan kahak...kalau x silap pakai wap air panas + bawang putih ke ape tah...saya try cari link dulu then saya share ye...maaf lupa time komen kat day 1 entry tu until u sebut pasal tepuk tekup ni =)... saya cari dalam my email then i share, maybe u can get some idea from that entry.

    ReplyDelete
  3. Ni ha... alhamdulillah saya jumpa gak link tu...nanti boleh tengok ye... http://littlemamadiary.com/cara-keluarkan-kahak-bayi-rawatan-stim-dan-teknik-tepukan-percussion/

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sihat dahlia comel

    ReplyDelete
  5. get well soon bunga ...
    kesian die ... mmg time baby ni mmg mudah kena penyakit cam ni ..
    anak2 sy pun warded bila dmm panas dan kahak banyak

    ReplyDelete
  6. leenda, insyaallah cik bunga sihat nnt.
    akak dah merasa bila yaya masa kecik dulu warded. bayangkan masa tu baru 3 bulan...huhuhu

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute