Friday, December 19, 2014

Home » , , » Dahlia 7 bulan

Dahlia 7 bulan

Assalamualaikum..

Update ringkas hari Jumaat..
anak dara tu dah masuk 7 bulan 3,4 hari lepas..
tapi ni mami baru ada masa nak update..
ntah ape yg sibuk sangat tu tak tau lah..
buat buat sibuk..huhu







budak 7 bulan..
dah makan solid food..
setakat ni, mami baru sempat masak bubur nasik dgn carrot je..
tu je yang senang dan cepat pepagi..
minggu ni kite try puree baru ok..
tu pun kalau sempat nak pergi beli barang basah kat pasar pagi..
kalau tak, kite habiskan dulu puree carrot tu ekk..
mami baru je buat semalam..hihi..

berat terkini tak sure pulak sbb takde checkup 7 bulan..
tapi masa admitted hari tu, berat 6.5kg..
memang cik bunga ni tak lah segebu, se sado Asyraf masa seusia Asyraf dulu..
dahlia ni jenis kecik, halus je sebenarnya..
tapi bile dukung tu, terasa jugak lah nak tercabut lengan mami..huhu..

kebolehan terkini?
belum boleh merangkak..
tapi sibuk nak duduk pulak..
adehh..gaya macam nak merangkak, hujung2 dia pergi duduk..
senget senget pinggang konon konon dah pandai duduk..
dannn dah pernah tersembam atas lantai dah..
bergaris satu line atas dahi..
pastu dia punya nanges, satu Gombak boleh dengar..
sabo jelah..

Hanis Dahlia
kesayangan abah, mami & abg asyraf
semoga membesar dgn sihat dan terus sihat..
InsyaAllah..

sekian and mekasih sudi singgah bace..
jumpe lagi..bye..:)

5 comments:

  1. sukanya dia gelak... buat la bubur potato plak mmy... brokoli... ikan bilis.. yummm2.. sedapnya.

    ReplyDelete
  2. fotostat muka abg ashraf dia... ♥

    ayat last tu mcm lama lg je nk tggu next update..hahahaha sabo je ler :p

    ReplyDelete
  3. kejap je besar kan .. comey betui la die gelak gitu

    ReplyDelete
  4. boleh buat frame gambo nih..cun!

    ReplyDelete
  5. kejap je cik bunga nie dah 7 bulan
    semoga terus membesar dgn sihat...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute