Monday, January 12, 2015

Home » , , » asleenda.blogspot.com masih bernyawa

asleenda.blogspot.com masih bernyawa

Assalamualaikumm..

Fuhh fuhhhh fuhhhh..
bersembor ailio kat screen..
baru teringat yang aku ade blog..
berzaman dah tak berupdate..
busy betul sekarang..hectic hectic..

hari ni pun dah 12 hari dah masuk tahun baru 2015..
dah lambat ke kalau aku nak ucapkan selamat tahun baru..hihi..
takpelah..lambat pun lambat lah..
selamat tahun baru semua..
semoga tahun 2015 ni memberi 1001 kebaikan, kegembiraan kepada kite semua..aminn..

banyakkkk sangat perkara² penting berlaku hujung² tahun lepas..
dengan dugaan buat negara kite, banyak negeri² yang dilanda bah besar sampai tak terjangkau dek akal pikiran aku banjir sebesar itu..
buat semua mangsa² banjir, semoga semua tabah..
walaupun kalau scroll gambar pasca banjir rase macam, Allah..macam mana lah diorg nak mulakan hidup baru dengan semua pun musnah sekelip mata..
takpe, ingat satu je..
Allah tu takkan uji melebihi kemampuan seseorang hambanya..
insyaAllah..

pastu, aku pun dah lupe bila tarikh operation lutut asben..
tapi masuk hari ni lebih kurang dalam 2 minggu dah rest kat umah..
main bola punya pasal..aduhaiii..
malas nak cakap banyak pasal ni..
hari ni asben ade appointment lagi dengan doktor..
tunggu jelah ape kate doktor..


































hari ke 2 kot..Allah lupa dah hoiii..
maklum lah usia dah bertambah..huhu..
admitted dekat Lourdes Medical Centre, Sentul..
kesian sangat sebab masa dia kena operate tu, takde orang yang tunggu..
aku cuma jaga anak² kat umah je sambil tunggu dia call..

lagi ape ehh..
ooo aku sekarang dah tukar opis..
bukan tukar kerja cuma tukar campus je..
dulu dekat campus Setapak, sekarang dekat campus PJ..
habis semua routine harian kena en route semula..hihi..
dulu, boleh je keluar umah pukul 8 pagi hantar anak²..
sekarang pukul 6.30 pagi gelap² bute tu aku dah start enjin kereta nak hantar anak²..
aduhaiii..pastu balik pun lambat lah kan..
pukul 7 paling awal aku boleh amik diorang..
sambil amik, sambil pesan..
elok² yer perangai masing masing..
bateri otomen mami dah low ni..
dah kelip kelip dah ni..
jangan sampai mami bertukar jadik raksasa gorgon yer..hahahah

giler betul..sedih je tengok muka masing² bila nampak muka mami..
olohh olohhhh...
takpelah..hari hari dah cakap dengan diorang, mami kena kerja..
nanti mami boleh la tolong abah sikit²..
hutang MARA mami pun belum habis bayar lagi tu..
adehh dehhh dehhhh..bertabah jelah korang berdua..

alamak..panjang sudah..
oklah, ni je kot..
nnt ade masa update lagi..insyaAllah..
jumpe lagi..bye..:)


8 comments:

  1. ptt lah senyap je ko kak.kat fb pun x nampak.hmm semoga dipermudahkan segala kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bz skrg ra oiii...baru anak 2, akak dah macam zombie..hahah

      Delete
  2. ok nanti mintak uia eh..dekat sikit leenda.. kuatkan semangat..demi as, asyraf & dahlia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. benti keje boleh dok ciknaa? hehehe..insyaAllah ciknaa..caiyokkk caiyokkk

      Delete
  3. semoga tahun 2015 diberikan kegembiraan dan rezeki lebih banyak dan diberkati. amin..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih kak bed..utk kak bed jgk..semoga thun 2015 ni lebih baik dr tahun sebelum2 nye..insyaAllah..

      Delete
  4. as kena acl ke leenda...aduyai...ni kena tunjuk bang megat ni...bg insaf sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye kak mimi..ACL..hadoiii geram sgt tapi nak buat mcm mana..dah tu minat dia dan bende pun dah jadik..dia kate nak rest setahun main bola..kite tunggu dan lihat jelah..huhu

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute