Wednesday, January 14, 2015

Home » , , , » Cik Bunga 8 bulan

Cik Bunga 8 bulan

Assalamualaikum..

14hb setiap bulan..
makanya meningkat lah umur cik bunga nan sekuntum mami tu..
hari ni Alhamdulillah genap umur 8 bulan..
haishhhh..sekejap je dah 8 bulan awak yer..
jangan lah cepat sangat besar dikkk walaupun luaran nya size awak kecik molek je pun..
selalu bila mami cakap awak dah 8 bulan, mesti org ingat ehh kecik je badan dahlia ni kan..
tak macam Asyraf dulu..sado..hehhe..
takpelah..elok lah awak kecik molek je..
takdelah lenguh sangat nak mendukung awak lama²..

update 8 bulan

- dah pandai duduk..iye, cik bunga ni duduk dulu baru merangkak..terbalik pulak dia..
- belum tumbuh gigi lagi..lambat compare Asyraf dulu ngam² masuk 6 bulan gigi bawah dah muncul..huhu
- suke sengih macam kerang busuk..pantang orang panggil, mesti menyengih je..
- disebabkan belum tumbuh gigi lagi, solid food adalah bubur blend halus jelah mami bagi..tapi 8 bulan dah boleh tumis² kan? eh yeker? nanti mami google lagi ehh..
- dan pandai minum air guna straw..bagus..senang keja mami..
- dan sibuk nak panjat² badan mami dah..

yang lain tu lebih kurang jelah kot dgn baby yang sebaya..

video



video cik bunga merangkak..slow lagi..agaknya dia baru tau yang dia tu kena merangkak dulu baru duduk..heheh..
latar belakang video pulak, asyraf kena buli dengan cousin dia, Aqil..
elok pulak dia tak buat pa pe kat Aqil tu..biar je Aqil korek mate, korek hidung..hahah..






































all time favourite..
pantang jumpe bende/barang/mainan semua nak masuk mulut..
kang mami tabur halia kang, baru tau..huhu
dulu mami dah standby nak buat utk abg asyraf, tapi alhamdulillah asyraf bukan jenis kutip barang masuk mulut..
awak nak rase ke? hihi


































habis semua nak dimasukkan dalam mulut..
amboiiii biase dia tuh..babab kang..

oklah..tu je dulu..
semoga cik bunga membesar dengan sihat dan terus sihat..
jumpe lagi..bye..:)


4 comments:

  1. Wahhh.. kejap jer cik bunga dah 8 bulan kan.... semoga cik bunga membesar dengan sihat dan jadi anak yg solehah ye syg...

    ReplyDelete
  2. Owh..kejammnya nak tabur halia. hahaha x pernah dengar pula petua ni =)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum, kaknoor jenjalan dan singgah follow sini,

    ReplyDelete
  4. amboihhh comelnyaaa!!
    hehe..
    kids,,,sukaaaaa kutip dan masukkan bebenda dalam mulut..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute