Tuesday, March 10, 2015

Home » , , , , , , » Singgah Santai Resort, Hulu Langat

Singgah Santai Resort, Hulu Langat

Assalamualaikum..

Lagi entry nak clearkan draft..
sebelum jadik lebih basi, moh kite perah otak recall balik ape yang dah jadik..hoho

Ok, masa raya cina last month, kan cuti panjang..
kitorang tak balik kampung sebab baru je balik 2 minggu sebelum tu..
lagipun memang nak elakkan jem..
lagi² menghala ke Pantai Timur..jem menggila..
Kebetulan, ada cousin asben kawen cuti tu..

Pendekkan cerita..
Korang pernah dengar Singgah Santai Resort dekat Hulu Langat?
kitorang 1st time dengar..
ingatkan sungai..rupenya private resort..
kat sana ade kalau tak salah 4 bijik kolam kot..eh, yeker.
ade banyak pilihan bilik jugak bagi yang stay kat sana..

Location dia, dekat Batu 14, Hulu Langat tu lah..
masuk ikut Felcra Semungkis tu, pastu terusssss je sampai jumpa signboard Singgah Santai Resort..
dan sepanjang jalan tu, korang ade jumpa Lembah Azween, Laman Nur Kasih..
tak sure pulak ni ape..resort jugak kot..macam kem tempat team building pun ye jugak..

Bayaran masuk dia kira RM35 per kereta..
Owner kata satu kereta dia kira dalam 5 orang la..
so, murah ke tak tu? bagi aku murah lah tu kot..
kalau korang datang pagi, lagi untung la kot..
boleh berendam dari pagi sampai petang..hoho

pintu gerbang menghala masuk ke pool..
ade 4 pool kalau tak salah..dapat info, air pool tu air sungai yang ditapis..
so, no klorin at all..


kitorang pergi 2 family je..dengan family abg ipar..
memang pergi umah diaorg kat hulu langat tu dulu..
biras aku, kak ana siap masak nasik lemak mavelles untuk santapan..hahaha..
nampak tak gambar tu? bukan anak² je happy..bapak² nye pun happy sekali..




























budak bertuah ni takmo masuk kolam..
kalau dah dia kate NO, maka NO lah..duduk lah kat bibir kolam tu dari mula sampai ke sudah..
haishhhh..tapi basah tetap basah..hahah




























berlari lari dari hujung ke hujung..sebab kat lantai tepi kolam tu pun ada air jugak..
so, dia main kat situ jelah..
masuk dalam pelampung pun takmo..aptb..























tapi budak kecik kemain lagi ni..tak padan dgn kecik..
kemain happy bawak masuk dalam pool..tersengeh sengeh..
sekali dengan kaki terkuak kuak..macam la besar sangat..















ehh mami pun nak enterframe jugak..hahah..
mami mandi dah last² dah..sebab ingat taknak mandi walaupun baju persalinan memang dah standby bawak..tapi bila pikir balik, ishh tak boleh jadik ni..harus terjun mandi jugak..rugi je masuk berbayar tak mandi sama..hahaha..alasannn..

korang yang rase nak try pergi sini, recommended la..
insyaAllah selamat untuk mandi manda..
orang tak ramai sangat..
ruang dia pun tak besar sangat so senang nak pantau anak²..

phewwww...lap peluh jap..
akhirnya siap jugak entry ni..
dah berminggu dok edit, pastu save masuk draft..
so, Publish..

Terima kasih sudi singgah bace..
bye..jumpe lagi..:)

8 comments:

  1. menariknyer tempat dia. mcm waterpark

    ReplyDelete
  2. Macam best...anak2 ciknad suka bebenor tempat camni...errr tima kasih ya leenda siapkan entry ni...heheh...baru tau wujudnya tempat ni!

    ReplyDelete
  3. wah! macam best jek..nanti nak pm tanya rege.. huhu

    ReplyDelete
  4. Menariknya hehehe... nak gi lah lain kali.

    ReplyDelete
  5. aiyaaaa..kenapa su tak tau tempat.ni..mau pergi..umah su dekat sini je..

    ReplyDelete
  6. Leenda, rate resort mahal x kalu overnite sana?

    ReplyDelete
  7. Sy br pergi. Best sgt. Standard room br rm80.

    ReplyDelete
  8. Bestnyaaa. Nak bawa si kembar ni pi lah nanti

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute