Wednesday, April 15, 2015

Home » , , , » Cloth Diapers - GST GST GST

Cloth Diapers - GST GST GST

Assalamualaikum..

Hari ni nak cerita pasal cloth diapers pulak..
sejak² ada GST ni, kepala ligat pikir yang mana boleh cut cost, kita cut..
yang mana tak boleh cut, kita jimat..
nak buat macam mana..rakyat marhaen..gini lah..

hari tu korek2 almari baju Asyraf cari balik semula CD yang aku pernah beli dulu..
Asyraf dulu pun pakai 3,4 kali je kot..pastu aku surrender weiii..
tak boleh la nak teruskan niat murni aku nk hijaukan bumi ni..heheh..
padahalllll..

so, sekarang niat murni nak hijaukan bumi datang balik..
GST punya pasal..hahaha..bagus jugak GST ni..eh??

ni je pun koleksi CD yang aku ada..hahah..
7 keping je..sebab masa beli dulu, ingat nak try dulu..pastu baru nak tambah koleksi..kononnyaaaa..
tapi tak kesampaian..tak sempat nak tambah beli CD design comel2..
takpelah..guna jelah yang mana ade ni..
pakai pun time weekend kat umah je..
nak keluar jalan jalan, sila pakai pampers yer anak²..
mami tak kuat semangat lagi ni..huhu


so, weekend lepas, basuh semula stok CD yang ade..
malam tu dah kering..malam tu jugak try pakai kat cik bunga nan sekuntum tu haa..
pelik dia tengok pampers dia kalerful..hahaha..


model CD pada hari kejadian..
posing dari tepi je..amboiii sangat tu..
sambil pakai sambil mami cakap..
adik dah berak tadi kan..so, malam ni jangan berak dah yer..
esok2 pulak berak..hahaha..
teruk mami ko dik..
eh bukan teruk..belum bersedia nak mengadap najis dalam CD tu je..ngeeee..

weekend lepas, dapat lah jimat beberapa keping diapers cik bunga..
jadik lahhh..so, sekarang kalau kat umah pun aku pakaikan dia CD je..
tapi sebelum tido, aku tukar pakai pampers balik lah..
niat nak tambah koleksi CD tu ade, tapi....errrr..nantilah..
doa jelah kot2 gaji naik 6% nanti..hahaha..

oklah..sekian entry petang..
terima kasih sudi singgah bace..
jumpa lagi..bye..:)

4 comments:

  1. haihh..mcm nak jugak berCD bagai..tapiii... lain kali lah..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  2. lagi satu comel sangat tau dorang ni pakai cd..rasa nak gigit2 jer..HAHA

    ReplyDelete
  3. Za penah suarakan hasrat nk berCD kat darwish. Tp husband ckp xpyh r. pakai lampin pakai buang je senang. I is redha. Tp terasa sungguh kan. Sebulan 2 pack juga.

    ReplyDelete
  4. sy pon berCD bila kt rumah ja.Pg2 sblm p keja tukar CD ke pampes sbb anak slalu berak pg2 so sng xyh susah2 bsuh.klau hujan mmg pkai pempes je la kang x kering plak CD tu tp okla...dpt gak jimat ckit.dl sbulan 1 pek stgh tp skrg 1 pek dkt sebulan stgh

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute