Tuesday, April 28, 2015

Home » , , , , » Food Review: Lasagna & Bread Pudding Meletop

Food Review: Lasagna & Bread Pudding Meletop

Assalamualaikum..

Entry sahut cabaran nama nya ni..hehe
ehhh tak lah..memang dah niat nak update pasal ni..
memang nak review pasal makanan yang memang sedap kena pada anak tekak kitorang laki bini..
eh, termasuk anak tekak Asyraf & Dahlia sekali..

Review ni, tak berbayar tau..ikhlas dari hati..
sebenarnya dah repeat order beberapa kali dah sebelum ni..
tapi tak berkesempatan nak posing2 dulu amik gambar beliau..
terus kena serbu ngap ngap ngap..
tapi kali ni, order utk makan sendiri kat umah, so kite posing posingkan dulu makanan ni..
sampai asben dah perli bila boleh makan baru kite stop posing..hehehe..

ni hah..
untuk kesekian kalinya, order lagi lasagna daging dengan bread pudding..
lasagna daging tu, masa dalam kereta lagi dah tak tahan dengan bau harum cheese tu..
sabor je..nasib baik umah tak jauh mana..bertahan jelah..

sedap giler weiii..
makan makan dan makan lagi..
sedar² dah tinggal suku bekas..
amboiii pelahap sangat bunyinya..
ehh, takdelah..ni aku order size kecik je..

yang ni boleh request kalau nak pedas sikit ke, pedas banyak ke..
aku punya ni, tak pedas sangat lah..sebab nak bagi Asyraf makan jugak..
anak bujang sorang tu kang, kalau dah pedas, takmo makan dah..
bising mulut dia kang..
'mami, pedasss..mami pedasss..'

haishhh..tengok gambar pun terliur lagi nih..adoyaiii


yang ni pun feveret kitorang laki bini jugak ni..
atau lebih tepat lagi, feveret akuuuu..hahha..
sedap hoiii makan sejuk²..
style aku suka siram kuah kastard tu limpah limpah atas puding roti tu..
makan sambil hirup kuah..perghhhh...
nikmat terkata ko..hihi




































ni sebelum aku tambah lagi kuah castard curah atas puding roti tu..
makan sejuk²..bertambah kilogram dengan jaya nya lepas tu..huhu
complete sedap..ade kismis..kacang badam ke kacang ape aku tak tau..
pastu ade pulak potongan buah epal..bila gigit semua, ade lembut, rangup bergabung meletoppp!
amboiiii imaginasi mami asyraf dahlia ni..over sungguh..

ohh yer..citer banyak tak guna jugak kan..
kalau korang pun teringin jugak nak makan sedap² macam ni, laju laju terjah blog kak Amy ni..
lengkap kat sana semua ade..contact number ape semua..
ohh lagi satu..umah kak amy ni lawa hoiii..english style gitu..
kak amy ni pun baik..soft spoken je..aduhaiii
kalau sembang dengan dia, automatik tukar gear, aku pun bertukar jadik lemah lembut gitu..
hahaha..

oklah..tu je utk kali ni..
sampai jumpe..
tenkiu sudi singgah bace..bye..:)


8 comments:

  1. ok nak order puding roti.. uuu makan sejuk2 nikmat!

    ReplyDelete
  2. tengok puding roti tue terliur..tengok lasagna lagi la terliur..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Leenda ooii.. tq byk2. Ehh softspoken ke?? Rasa dh mcm raksasa dh..

    ReplyDelete
  4. ku tetap suka macaroni cheese kak amy.. uhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. serius pudong roti tu meleleh sangattt

    ReplyDelete
  6. aduii...ini entry manyak bikin hati wa terghodaaaa...satu hari nanti kena try ni huhu

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute