Tuesday, April 14, 2015

Home » , , , » Hanis Dahlia - 11 bulan

Hanis Dahlia - 11 bulan

Assalamualaikum..

Haiii toraaa datang lagi..hehh
Hari ni 14hb kan?
maknenya dah masuk 11 bulan dah anak dara abah mami tu..
olohh olohhhh..next month dah setahun? huwaaaa cepatkan besar dik..
jangan lah cepat sangat besar Dahlia oiii..nanti ada je yang tanya mami, tak nak tambah ke?
huk alohhhh

tambah lemak boleh la..tambah anak? errrrr...


































cik bunga yang makin hari makin takda bunga atas kepala..
dia dah pandai tarik kalau pakai headband..geram betul..
nasib baik masa kecik² dulu, mami dah puas pakaikan headband..phewwww
sekarang ni, nak kumpul getah rambut dengan hair clip je..
nak order hair clip untuk pakai raya nanti lah..ehh? #over
hahaha..

anak dara intan payung sorang tu, dah tumbuh gigi masa umur 10 bulan hari tu..
2 batang gigi atas dulu yang keluar..Atok kata, tumbuh gigi atas dulu bijak..ye lah Atok..
mami amin kan saje..hihi
ni semalam nampak lagi 2 batang gigi bawah baru nak muncul..
so far, belum terjadi lagi peristiwa hitam masa tengah breastfeed..hoho..seram²..

Setakat ni masih belum berjalan..baru pandai berdiri sendiri tak pegang berpaut dah..
pastu semalam sambil berdiri sambil tepuk tangan tengok cartoon timmy time..
suka sangat lah tu kononnya dengan biri biri hitam tu..hahah
dia tak tau yang mami berdebor je tengok aksi gitu..

kuat mengamuk punye jugak budak bertuah ni..
kalau tak kena kat hati dia tu, memang di lepuk² je muka mami..
kadang perut abah jadi mangsa lepukan..
tapi paling suka landing atas perut abah..
suka sangat landing leset leset kat perut abah..
nampak sangat perut abah banyak lemak..hahahahha..

oklah..ni je dulu..
terima kasih sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)

6 comments:

  1. sekejap jek. dhia dlu 11 bulan dah jalan. tapi gigi lom ado haha..

    bulan dpn setahun dah cik bunga oiiii hehe

    ReplyDelete
  2. kejap je dah nak setahun
    xde headband, kumpul getah rambut ngan sepit byk2
    cam zara...
    hehehe

    ReplyDelete
  3. kejap je besar kan ... kumpul byk2 hair clip tu ...sbb tu yg paling mudah hilang ... kah kah kah

    boleh dikatakan aku ni rajin beli ...tp pelik asek tak de je

    ReplyDelete
  4. memang betul orang tua2 kata kalau tumbuh gigi atas dulu bijak orangnye..lepas tu kena sangkut cincin emas kat gigi tu..ape kena mengena tah cincin dengan gigi haha!

    ReplyDelete
  5. eh 11 bulan dah?
    mcm aritu je baru baca entry u sedih2 sebab kena berjauhan ngn cik bunga ni...

    aunty doakan yg baik2 utk hanis dahlia :)

    ReplyDelete
  6. Mcm kjp je dh beso. Huhu. Mcm nk cik bunga juga. Blh kumpul getah rambut. Eh !

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute