Wednesday, April 29, 2015

Home » , , , » kisah Asyraf Dahlia demam ON OFF

kisah Asyraf Dahlia demam ON OFF

Assalamualaikum..

Update cerita last week..
Cik Bunga demam on off..
2 kali pergi hospital columbia..
yang kali ke 2 tu, suhu dah naik sampai 41º celcius..
pukul 12 tgh malam tetiba dia nangis macam menjerit..
kelam kabut mami abah bangun..
tengok2 satu badan dah merah menyala..

bukak pampers dulu sbb aku memang tak pakaikan dia baju pun tido tu..
sebab dia memang tengah demam kan..
pastu laju2 mandikan dia..
apa lagi..keluarlah suara soprano di tengah malam bute..huhu..
pastu siap2 pakai baju, aku check lagi suhu..
turun sikit jadik 40º Celcius..huhu..

kejut Asyraf suruh bangun..
terpinga pinga Asyraf..nasib tak nangis..

pukul 1 pagi sampai hospital..
takde orang pun..hihi..
ade kitorang je anak beranak..
nurse panggil timbang berat badan Dahlia dulu..
7.1kg je Dahlia..alalalala..
slim sangat ni..

tak lama lepas tu, jumpe doktor..


ko tengok la abah dia picit pipi anak dara sampai jadik gitu..kahkah
disebabkan demam on off dah 3 hari, aku request nak buat blood test terus..
sekali lagi dengarlah suare soprano cik bunga..
beria dia nangis kesakitan org cucuk jari dia..
kesian menengoknya..
tggu dlm 20 minit, result keluar, alhamdulillah..
bukan denggi..cuma demam viral je..


kesian tengok muka orang demam..monyok je..
tapi bear hippo kesayangan tak lepas..
jangan la ade sesapa ambik tu..mmg kena jerit dgn dia kang..haha
abah jelah yang terlebih sengeh..




































kejap je besor..dah nak masuk setahun bulan 5 ni..
tapi sebab badan dia kecik je, org mesti tanya 2, 3 kali yeker?
huk alohhh..

Alhamdulillah, dahlia dah sihat..tapi esoknya Asyraf pulak demam..adududuudu..
setelah 5 bulan tak demam, akhirnya kena air hujan sikit je malam tu, terus demam..
nasib baik lepas makan ubat, suhu makin ok..sekarang 2-2 anak mami dah sihat dah..
Alhamdulillah..

oklah..sekian..
tenkiu sudi singgah baca yer..
jumpe lagi..bye..:)


2 comments:

  1. alhamdulillah..tergelak saya tengok apaknye picit mulut cik bunga gitu..hahahhaa

    ReplyDelete
  2. anak demam mmg merisaukan...seb baik viral je kan

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute