Friday, April 10, 2015

Home » , , , , » perihal anak bujang nan seketul

perihal anak bujang nan seketul

Assalamualaikum..

Bagi laluan bagi laluan..
hari ni mami nak cerita pasal anak bujang nan seketul tu..
hari ni genap umur dia 3 tahun 3 bulan..
walaupun tak setiap bulan mami update cerita dia, tapi percayalah, bila 10hb setiap bulan datang, mami abah selalu ingat ohhh hari ni Asyraf dah 3 tahun 1 bulan..
ehh, hari ni 10hb kan? asyraf dah 3 tahun 2 bulan kan..haaa gitulah setiap bulan..
tak mungkin la mami lupe tarikh keramat 10hb ni..insyaAllah..tak lupa..

gambar beberapa bulan yang lepas..heheh

sejak dah jadik abang ni, peel adalah sangat² menguji..
sangat² mengundang..
kadang mami abah hilang sabar jugak mengadap karenah budak banyak akal tu..
hari² ada je perangai cantik dia tunjuk..

tapi dalam pada perangai mengundang tu, ade jugak time² dia sweet sangat..
contoh kalau Dahlia tengah merangkak nak pergi pegang kipas meja, cepat² dia jerit adikkkk bahayaaaaa!
kadang sampai dia yang menangis dulu kalau Dahlia dah pegang kipas meja tu..huhu..
serious rasa macam alahaii abg asyraf..

kadang Dahlia tertukar channel tv, sebab Dahlia memang suka makan remote Astro tu..
cepat2 dia pergi ambik remote pastu cakap, janganlaaaa..abang tengok Dibo ni..
kalau adik tarik telinga, tarik rambut ke tarik baju ke, laju je datang mengadu..mami, sakit nih..
sambil tunjuk gaya tarik telinga..hahah

Ada sekali tu, si Dahlia tengah punggah baju² yg mami dah lipat dari cube wardrobe..
harap maklum, cube wardrobe tu kan tak de kunci..dia just guna magnet je kan..
memang senang sangat la nak bukak tutup nye..
datang Asyraf, terus cakap..ha haaaa ayokkk..mami marah..mami lipat ni..mami marahhhhh..
yang Dahlia, sengeh sengeh sambil terus punggah baju..baju dia lah pun dalam cube wardrobe tu..

tapi..kalau tak kena gaya, memang dapat faedah la Dahlia..
adik tarik telinga dia, dia pun tarik telinga adik balik..
adik lepuk tangan, dia lepuk tangan jugak..
adoiiii..tu yang mami nak bertukar jadik tarzan jadian tu..

memang kalau boleh taknak bagi Dahlia tu menangis..
sebab kalau dah menangis, ubatnya adalah susukan dia..
kadang kite balik kerja dah maghrib kan..banyak kerja nak buat..
simpan susu, basuh botol susu..nak masak lagi..
walaupun masak cincai boncai, tp still ko kena pergi dapur masak kan?
takkan nak masak sambil dukung Dahlia..memang tak lah kan..

ehh dah merepek dah ni entry aku ni..
tadi rase nak cerita pasal Asyraf je..
biaselah..kalau tak melalut, bukan blog asleenda lah kan..hoho

oklah..tu je untuk minggu nih..ehh?? 
hahaha..yelah..update blog seminggu sekali je kekdahnya..
terima kasih pada yg sudi singgah bace yer..
jumpe lagi..bye..:)

4 comments:

  1. hihi... pndi la asyraf... mengundang sgt bile umo2 cmni kan...
    sobbsss... anak kite dh bsr dh.. ckit ari lg... tlg2 kite pulak.. aalalalalala...

    ReplyDelete
  2. pandai asyraf
    seorg abg yg tegas nie
    hehehe

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute