Monday, April 20, 2015

Home » , » Siri Bercakap dengan Asyraf - 1

Siri Bercakap dengan Asyraf - 1

Assalamualaikum..

Laju² update..bzzz beee..
Baru anak 2, hidup dah kelam kelibut..
Kalau anak 8? Memang jadik zombie lah citer dia..hihih

Ok, since Asyraf dah boleh cakap sikit2 ni, mami ingat nak citer dalam blog lah kan..
Walaupun Asyraf ni dalam kategori lambat bercakap, tapi oklah lah..
Mami ok je..takde hal lah..
walaupun ade je orang cakap² lambatnya Asyraf ni nak bercakap..
huhu..

Nah, sekarang dia dah banyak cakap, walaupun kadang² tak tau butir bicara..
keluar lah bahasa German..
ataupun kadang², mami sorang je yang paham..
abah pun surrender..hahah..

*************************************************************
mukadimah kat atas tu dah ada dalam draft 2,3 bulan yang lalu..harap maklum..

sekarang Asyraf dah boleh cakap dah..Alhamdulillah..
walaupun tak petah macam budak baya dia, lagi² yang gegirl sebaya dia..
tapi boleh lah dari tak bercakap langsung kan..

sekarang kalau bercakap, pesen kena ade word 'pun' kat belakang..
contoh
'mami, adik berdiri pun' - merujuk dahlia tengah berdiri sendiri
'mami, abah mana pun' - dia tanya abah mana?
'mami, nak mandi pun' - nak ajak mandi

dan banyakkkkk lagi lah ayat yang dia tambah 'pun' kat belakang..
hahaha..sabo je mami mendengarnya..

oklah..next time update lagi perkembangan Asyraf bab bercakap ni..
mekasih sudi singgah baca yer..
bye..:)

4 comments:

  1. lambat gak ye asyraf bercakap. tp elok la.. kang reti cakap penat ko nak layan leenda... migrain dgr dia ckp.

    ReplyDelete
  2. alololo.. hujung ada PUN ye.. nasib baik dia tak style kl sangat2.. semua ada 'kot' kat hujung.. hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Hahaha...comel sgt nih! Semua ayat ending 'pun'...ok la tu...pun boleyyy...

    ReplyDelete
  4. hahahhahaha comel sangat belakang ada pun..kikiki

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute