Friday, May 8, 2015

Home » , , » air tangan mak paling terbaekkk..

air tangan mak paling terbaekkk..

Assalamualaikum..

Penat sebenarnya sekarang ni..
penat packing barang..
ohh sekarang tengah busy yang amat sangat sebab campus Utar yang dekat Petaling Jaya ni semua akan berpindah ke New City Campus dekat Sg Long, Kajang sana..
so, kena lah packing segala mak nenek file² ni..segala harta karun kena kasi clear sebelum serah balik ke tuan punya bangunan lama ni..

ni amik napas jap sebab tangan macam dah nak terpusing angkat file berat giler..
dah la pakai baju kurung ni..tonggang tonggeng seal kotak..hadoiiii..

oleh itu..meh update blog..heeee
ala, update merapu je pun..
gambar masa kat kampung last week..
ni antara masakan mak yang selalu ditunggu, dinanti..
tapi frust sikit balik kali ni tak dapat makan patin tempoyak..
ikan patin nya takde..
kalau tak, boleh riakkan gambor kat sini..hihi

nasi lemak..
nampak macam biase je kan..
tapi sedapnya lain machiammm..
sambal ikan bilis tu..tak tau la ape rahasia mak aku tu..sedap melampau..
ala, jangan la kecam aku..
sapa lagi nak puji masakan mak kan..mestilah anak2 dia..


lauk tengahari..
nasi putih + asam pedas ikan duri dengan belimbing buluh..
perghhhh terangkat baq hangggg..
belimbing buluh tu dari pokok jiran sebelah..
kacang panjang dgn ulam kacang botol tu, petik je depan rumah..
memang abah ada tanam..
jangan tak tau, depan umah ada kebun tau..

heaven sungguh dekat kampung..tengah2 masak, terperasan daun kesum takde, ok, slow sikit api pergi belakang umah petik daun kesum..gituuu..

nasik goreng kampung pedas..
nampak macam biase je..tapi bila dah makan dgn ulam kacang panjang pastu cubit sikit ikan pekasam tu..
Allah..nikmat makan mana lagi kau dustakan..hahaha..
ikan pekasam tu pun mak buat sendiri je..
adik adik suka sangat pergi memancing..
so, kalau dah banyak sangat, buat ikan pekasam jelah..
dan aku ada bawak balik KL sikit buat stok masa puasa nanti..hihi

ini aku tak tau apa nama makanan ni..
nasi impit makan dengan ape ekk orang panggil ni..
dia macam inti semosa tu..
mak aku buat ni..ikan lebih..sedap hoiii..

dah tu, macam mana tak naik kilogram anak2 dia kalau balik kampung?
huhuhu..

oklah..nak sambung packing barang sikit lagi..
tenkiu sudi singgah baca entry tak bermanapaat ni yer..
sampai jumpe..bye..:)


3 comments:

  1. Apa ni leenda.... menggoda iman tahuk takkk??
    Kalu dh air tangan mak sape mampu menafikann ooii...

    ReplyDelete
  2. kalau mak yang masak, lauk apa pons sedap

    ReplyDelete
  3. aduhaiii nampak sedap!!! tu lah rezeki semua mak di dunia kan, campak apa je dalam kuali mesti sedap

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute