Thursday, May 21, 2015

Home » , , , , , , » GBSB Family Day: Pot Luck & BBQ - Part 2

GBSB Family Day: Pot Luck & BBQ - Part 2

Assalamualaikum..

Ok, jom lelaju sambung part 2 pulak..
orang lain dah nak abis dah weii..aku je kedek kedek update..
part 2 ni aku nak tempek gambar makanan je..
bengang jugak lah sebab aku tak sempat nak try semua makan masa potluck tu..
cisskek sungguh..kemain semua jadik piranha kan..
aku jugak tak sempat nak rase semua..

tapi takpe..aku nak tempek jugak gambar makanan kat sini..buat kenang kenangan..
oh yerr..konsep kitorang petang Sabtu tu, Potluck..memang dah bahagi2 kan org tu kena bwk apa..
org ni kena bawak ape..


puding triffle tu aku yang bawak..ehemmm..dengar diorang cakap, sedap..hahaha..
makaroni cheese tu kak Amy bawak..
Kek lumut kukus tapi berkerak ni Dyatie yang bawak..sesuatu sangat ni, kukus tapi berkerak?
kahkah..

puding jagung gedik² tu, kerol yang bawak..aku hanya mampu tengok jelah..tak boleh makan..
Dahlia kembung kalau aku makan berunsur jagung..cehhh
Kek lapis sarawak tu memang diterbangkan khas dari Sarawak oleh Umie..
so, mari makan tanpa rasa bersalah..nk beli banyak² macam ni, mahal weiii..
kuih koci labu, dengan kuih talam tu, Zihan yang bawak..
sedap dap dappp..

cheese kek - anez bawak walaupun order je..tp sedap melampau..Asyraf suka makan..
jambu batu - Umie 
bihun - Mimi..haa yang ni aku tak sempat makan..cepat giler habis..konpius aku..sedap sangat ke??
hahaha..ampunn mak mimi..
puding2 ni sapa bawak ekk..Allah lupe..
kuah kacang dgn nasi impit tu ciknad bawak..sedap kuah kacang tu..Allah..lapor pulak tengok gmbr ni..


nasib baik sempat menyelit kat depan tu..cahaya nur terlebih pulak..gasakkk..
ni sesambil makan potluck ni, sambil menjemah sambil anak2 mandi kolam..
anak bujang aku je sampai ke sudah tak turun mandi kolam..
elok jugak..tak payah susah2 nk peratikan dia..
bapak2 menjemah dengan bapak2 la..

Kredit Pic to OP : 

haa ni view dari jauh sikit..
kat pondok tu lah kitorg lambak kan semua makanan..
nampak tak tu bapak2 menjemah..yang lain2 tu mungkin tgh tengokkan anak mandi kot..

ok..dah settle bab potluck, dalam pukul 7 semua gerak masuk bilik..
mandikan anak2, solat ape semua..standby untuk BBQ pulak malam tu..
kul 8 semua kena berkumpul dekat cafe..

menu BBQ:-
- kambing bakar
- ayam bakar
- nasik goreng cina
- buah tembikai & oren
- fries
- air

aktiviti masa malam BBQ ni..
- celebrate besday anak anak bulan jan - may
- tukar² hadiah
- bahagi goodies untuk anak²
- hadiah utk anak yang sambut besday

tapi nanti aku cerita ekk..
panjang dah ni..letih dah menaip ni..huhu

last but not least, 

Kredit Pic to OP : 

Admins..bergabung errrr tak meletop kan? heheh

maaf kan mami, Dahlia..awak dah gosok² mata mengantuk, mami dok posing lagi..
tapi nasib baik la Dahlia ni very good girl..tak dengar pun dia bising nak nanges ke ape ke..
rilek rilekkk je..bagus adik..

bace yang lain

oklah..jumpe lagi nanti..adoyaiii..bila la nak abis ni..
tenkiu ekk yg sudi singgah bace tu..
bye..:)


8 comments:

  1. kak, ko baru taip beberapa line ko kate letih menaip..dasarr sgt kan

    ReplyDelete
  2. sama-sama..haha..

    tak sabar tunggu family tahun depan pulak..HAHA

    ReplyDelete
  3. ok jeles... wpun pergi tak dapat melantak...

    ReplyDelete
  4. kek kukus tu sesuatu sangat..yatie, sila jawab soalan admin tu..kuang3! haha..

    ReplyDelete
  5. heavenn nye makanan...kalau i ada mesti habis i makan semua tu hehe

    ReplyDelete
  6. makanan tuuuu haishhhhhh!

    btw salam perkenalan :)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute