Saturday, August 29, 2015

Home » Dadih segera

Dadih segera

Assalamualaikum..
Update laju2 sementara cik bunga tido..Asyraf ikut asben pergi ziarah arwah ayah kawan dia..pastu terus pergi kubur untuk urusan pengebumian..

Petang ni ada bbq kat umah pakcik..so, saje jelah buat dadih ni..memang selalunya kalau ada makan2, aku buat dadih..ala, dadih segera je..senang sangat..hihih


Guna je serbuk dadih ni..aku tak pernah guna jenama lain..selalu guna jenama ni jelah..
Pastu ikut je arahan belakang peket ni..ikut sebijik2 yer..tapi aku suka tambah 2 sudu serbuk coffee mate..


Nanti rasa dia lagi lemak manis..kalau tak tambah pun boleh..ikut korang la..

Tak sampai setengah jam dah siap dadih jagung ni..


Tengah sejukkan sebelum masukkan dalam coller box putih tu.

Tunggu yer sedara mara ku..nanti kita sama2 ber bbq sambil makan dadih yer..hahah

Oklah..nak lipat kain pulak sebanyak yg bolh sementara assistant kecik tu bangun..hoho
Tenkiu sudi singgah baca..jumpe lagi..bye

2 comments:

  1. Tengok ko punya dadih segera baru ingat ada stok kat umah...jgn expired sudah

    ReplyDelete
  2. dadih ni paling senang, cepat dan mudah nak buat kan? :))

    Resepi Cheesecake Oreo di sini

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute