Friday, September 18, 2015

Home » Bila demam lebih 3 hari

Bila demam lebih 3 hari

Assalamualaikum..

Dah petang baru dapat update..sambil2 layan jem di hari Jumaat ni, jom la kite update sepatah dua kata..

Ni kisah semalam..terpaksa bawak Dahlia buat blood test sebab demam nya tak kebah2 waluupun dah makan ubat..risau sebab takut kena denggi..Nauzubillah..

Aku pergi Columbia Asia tu sorang2 je..asben kena kerja..so, hantar Asyraf ke umah pengasuh pastu terus shoot pergi Columbia..berdua dengan Dahlia bukan perkara yang mudah yer..dengan dia takmo berjalannya..nak berdukung saja..nasib baik procedure senang je sebab record nama Dahlia mmg dah ada kat sana..

Mula2 nurse timbang berat yang tak berapa berat tu..dah setahun 4 bulan baru 8.4kg..heheh..comel je..ehh, tercomelkan anak sendiri pulak..pang sedass..
Lepas timbang, tunggu depan lab sbb nak amik darah pulak..aku yg berdebar lebih..seperti yang dijangka, Dahlia boleh bantai menangis sekuat hati masa lab officer tu cucuk jari dia..satu Columbia tu dengar suara dia..hoho

Tunggu sekejap, masuk jumpa paeds pulak..Dr. Margeret kot nama nya reveal result..Alhamdulillah bukan denggi tapi demam viral/virus..


Result blood test..
Ok..dah hai2 bye2 dgn doktor, dpt bill..jom lah kite pergi bayor..
Tapi sebab guna panel card asben, Micare-Ambank total rm324 dicover sepenuhnya..Alhamdulillah..selamat duit mami..hahah


Selagi ada, gunakan sepenuhnya..

Ok dah settle kat cashier, baru boleh ambik ubat pulak..pastu jom balik..
Kesimpulannya, penat giler pergi sorang2..mana nak dukung beg simple dimple, nk dukung dahlia, nak pegang henpon lagi..hadoiiii..takmo dah pergi sorang..konon2 nk jadik supermom la pergi sorang..cehhh

Memang tabik spring toink toink la untuk mak2 yang handle anak sorang2 pergi mall, klinik, pergi pasar sambil bawak anak..huwaaa..korang memang hebat lah..aku tak boleh la..rasa nak nangis pun yer..tapi ku tahan jebatt..hahhaha

Okbai..

1 comment:

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute