Wednesday, September 16, 2015

Home » , , » Jalan jalan Zoo Negara

Jalan jalan Zoo Negara

Assalamualaikum..

Update hari Malaysia pulak..rajin tak rajin la mami asyraf dahlia hari ni kan..maafkan saya..bagi jelah laluan sementara roh rajin datang meresap ni..

Oklah..buat kali kedua dalam tahun ni, kitorang pegi Zoo Negara bawak anak2 tengok binatang..bulan 6 hari tu kitorang pergi dengan keluarga kecik kami berempat je..kali ni, pegi 4 family..dengan kawan2 asben merangkap geng2 pengapit time kawen dulu..bawak sekali pengantin baru..doakan diorang cepat dikurniakan cahaya mata yer..


Yang paling kiri tu pengantin baru..semangat nak ikut pergi zoo..dating dulu sementara belum ada anak ni..nnt ada anak datang lagi kan..yang paling kanan pulak tengah pregnan anak kedua..dah 4 bulan kot..


Suka gambar ni..4 keluarga..nampaknya keluarga asleenda mendahului carta liga..hahha

Collect duit dulu then baru beratur nak beli tiket..kali ni dah pandai sikit..bawak sekali member kad J card tu..boleh dapat discount 10%..jadiklah kan..
Tiket dewasa selepas 10% - rm28.80
Tiket kanan2 selepas 10% - rm9.90

So, bermulalah pengembaraan kitorang..hihi..
Kami mulakan dengan masuk butterfly garden..Asyraf takut masuk sini sebab dia memang takut serangga terbang2 ni..


Best masuk sini sebab ada aircond..hehe
Dah pusing seround, kita keluar tengok binatang lain pulak..dah jalan separuh dekat harimau tu, kitorang patah balik sebab nak tengok animal show pukul 11pagi..better datang cepat kalau nak duduk yer..sebab ramaiii orang..masa kitorang pegi ni, ada lebih kurang 10 bijik bas yang bawak rombongan sekolah..


Kat sini boleh tengok gelagat pekerja terlatih zoo mengendalikan haiwan2 buat show..ada burung kakak tua, binturong, singa laut ke anjing laut aku dah konpius ni..pun ada..yang takde dolphin je..hekhekhek..kira best jugak lah..ko dah bayar mahal2 wajib tengok lah animal show ni yer..

Dah settle show, kitorang lepak bukak bekal potluck kat pondok2 tepi theater tu..masing2 bawak bekal sedap2..


Ada mee goreng..makaroni/spiral goreng..nasi goreng lupe snap..nugget pun ada..aku bawak sandwich..order je senang..kenyanglah perut kitorang tengahari tu..Alhamdulillah..


Nanti aku buat entry lain pasal sandwich ni yer..

Ok, dah kenyang jom sambung jalan lagi..kite masuk tengok ikan2 pulak..syok dalam ni sebab ada aircond..hihi..sejuk sikit nak berjalan..


Ni je sempat snap..jadiklahhh..dah pusing satu round, keluar tu sambung balik pergi tempat2 harimau gajah semua tu..tapi naik tram pulak kali ni..dah tak larat nak berjalan dah..perut pun dah kenyang kan..
Tiket tram dewasa rm5..kanak2 rm3 kot..



Asyraf suka la pergi sini..semua binatang tu dia dah kenal..baru je pergi kan..lama stop kat tempat harimau putih sebab terkedu tengok harimau besar warna putih tengah mandi..heheh..Asyraf sibuk cakap mami tiger dah mandi nak towel..pastu nak pakai baju kan mami? Aduhaiii


Tetiba tak de gambar Ammar..rasa macam ada snap..sorry Ammar ekk..next time mami amik pic Ammar banyak2 okey..hihi

Apa lagi ekk..lupa dah..hadoiii..oklah..ni pun dah panjang benor dah ni...mekasih pasa yg sudi singgah baca..yg dtg tengok gambar je pun, mekasih banyak la yer..nnt dtg singgah lagi okey..jumpe lagi..bye

1 comment:

  1. Lama dah ciknad tak bawak anak2 gi zoo...nak kena pergi pulak ni..si syamim dah bnyk kali cakap nak tengok sang kancil.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute