Friday, September 11, 2015

Home » » Kisah hero kecik, Hanif Asyraf

Kisah hero kecik, Hanif Asyraf

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua..hari ni nak update pasal anak bujang nan seketul si Asyraf tu..rasa macam dah lama tak cerita pasal dia kan..dah lama tak keluar kat blog mami dia ni..tapi selalu keluar dekat IG..senang sikit kt IG..sape sudi follow, meh follow..hihi
@leendaasyura

Sekarang dah 3 tahun 8 bulan dah..
Cakap dah pandai dah..banyak tanya..apa tu mami..ape ni mami..mami, kenapa marah asyraf? Mami, jangan lah marah adik..tu yg selalu keluar dari mulut dia..hihi



Tak ingat ni gambar bila..sekarang ni dah ok dah kalau pergi potong rambut..diam je senyum2 geli bila mesin rambut tu kena kat kepala..hehhe
Yang tak ok nya, mamak tu! Potong rambut ikut suka dia je..dah macam kena gigit tikus rambut Asyraf..mami makan hati tengok rambut macam tu..haishhh



Tengok rambut depan tu..adehhh
Lepas ni kena bawak pergi potong rambut dengan amoi kot..takpe, tunggu bulan depan lah..kita pergi saloon rambut pulak ekk..

As of today, masih pakai diaper lagi..tak tau bila nak start potty train dia..hari tu pernah cakap dgn Asyraf..
'Hari ni tak payah pakai pampers ekkk..Asyraf kan dah besar..'
Tau dia cakap apa?
'Nanti kencing Asyraf tumpah kat Tv
macam mana? Nanti tumpah kat dapur macam mana?
Adehh dehhh dehhhh
Speechless mami ko Asyraf oiii...

Takpe2..
Akan diusahakan sikit masa lagi..sebab pengasuh pun cakap tunggu Asyraf 4 tahun..so, tunggu jelah..

Masih lagi hisap susu botol..tapi kat umah je..sebab kat umah pengasuh, dia minum susu dalam botol yang ada straw tu..puncanya hari tu mami lupa nak bawak botol susu dia..pengasuh bancuh dalam botol straw tu..nak pulak dia minum..oklah tu..sebab ingat nak train minum susu dalam cawan je..

Tapi kat umah dia taknak minum dalam botol straw..
Pandai pulak request Asyraf nak minum susu tido..taknak susu duduk..maknenya nak susu dalam botol susu dia lah..hahah

Oklah tu..belajar sikit2..mami pun malas nak push2 sangat..malas nak pikir pun yer jugak..pemalas teruk mami nih..adehhh

Oklah..nak buat air milo..mekasih sudi singgah baca yer..jumpe lagi...bye..


5 comments:

  1. hehe..kalo ada yg M tu mmg xleh buat ape lah...ekeke..x kata org, sy sendiri pon sm wakaka

    ReplyDelete
  2. Apa pun...asyraf mmg hensem..hehe..tu jer nak gitau! Bye..

    ReplyDelete
  3. hahahhaha
    bijak sangat ni sampai tak terkata mummy
    takpe kak benda ni takyah paksa..nanti tiba masa dia sendiri taknak pakai pampers dah..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute