Monday, September 7, 2015

Home » , » Lunch di Hayaki, Danau Kota

Lunch di Hayaki, Danau Kota

Assalamualaikum..

Ni cerita sabtu kelmarin..mak dgn adik2 dtg KL..diorang naik bas so turun dekat TBS..diorang datang sebab adik perempuan aku yang last tu dapat buat degree dekat UM..

Asben kerja pagi sampai tengahari..so kena tunggu asben balik kerja dulu baru boleh amik diorang..kitorang keluar rumah pukul 2 dari Gombak sampai TBS pukul 4 ptg..ko rase??
Tak tau nak cakap apa dah..sana sini jammed! Ikut Waze pun sama jugak jem nye..sabo jelah..

Oklah..lps amik mak dgn adik2 kitorang terus balik Gombak..singgah makan dulu sebab masing2 dah kelaparan..decided nak try makan dekat Hayaki, Danau Kota tu..dulu2 aku ingat Hayaki ni kedai makanan jepun..rupa2 kedai makanan orang kelantan..hihih


Ma, adik aku yang nak masuk UM dgn akem adik bongsu aku..
Sesambil tunggu food sampai, moh kita amik gambar..asyrafdahlia tak de sebab terpaksa tinggal kat umah pengasuh..tak muat nak bawak diorang sekali..maklum lah..kereta kenari comel sangat..nanti dah upgrade jadik Alphard boleh la ramai2 ikut yer..hihi


Our drinks..ma pelik apsal hidang dalam botol ni..siap ada tangkai pulak tu..alahaiii so comel la ma ni..hihi
Trend sekarang ni ma..semua minum air dalam botol kaca je..hehhe


Asben teringin nak makan pulut mangga..asben kata pulut dia terlampau kering..kuah santan pun sikit..tapi still ada la rasa pulut mangga tu..


Ni food budak berdua tu..
Sos dia sedap!


Ni aku punya..nasi kukus..sedap dan pedasss..mengalir air hidung nak abiskan sebungkus nasi tu..tapi puas hati..sedap..


Ni asben punya..nasi ulam kot..ya Allah sedap giler ni..banyak giler ulam2 dia..ada selom, ulam raja, petai bakar, bendi celur, kacang panjang celur, kacang botol, pucuk paku celur..tak kedekut langsung..jenuh nak bagi habis..aku pun tolong makan ulam2 tu dengan nasi kukus..pastu tak pasal2 aku terjebak makan budu sekali..seumur hidup ni tak pernah makan budu langsung tercipta rekod makan budu di Hayaki..sedap rupanya..hoho

Lupa pulak nak amik gambar nasik kerabu yang ma pesan..ma cakap sedap..sama rasa macam dia masak katenya..hahah hadoiii sempat lagi tuh..

Haishhh lepas ni boleh datang lagi makan nasi ulam..teringat2 pulak..


Hayaki, Danau Kota..thanks sebab serve food sedap dan kena di anak tekak kami sekeluarga..nanti boleh singgah lagi..dekat sejengkal je pun..

Oklah..nak tido..
Tenkiu sudi singgah baca yer..jumpe lagi..bye

6 comments:

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute