Wednesday, September 9, 2015

Home » » Resepi kurma ayam

Resepi kurma ayam

Assalamualaikum..

Untuk bacaan mereka yang tak pernah masak kurma ayam macam aku je tau..
Yang dah taraf2 chef, dilarang sama sekali meng'ek elehhh' kan entry aku ni..hahhaha

Ok..seumur hidup aku ni, serious tak pernah aku masak kurma ayam..ambik resepi takyah cakap la..sana sini google..buatnya tak..sampai la satu tahap, pengasuh cakap, Asyraf Dahlia suka betul makan nasik kalau lauk kurma ayam..ko rase???

So, masa beli barang dapur hari tu, aku pun ambik la sepeket rempah kurma ayam brand Mak Siti..masih lagi gigih google resepi..siap tanya kakak opis ni resepi..sebab dia kata senang yang amat..amboiii sangat nih..hihi

Tiba lah hari semalam..semalam kan aku EL..tak kerja..dan tak hantar anak2 ke rumah pengasuh..maka tercetus lah idea nak masak kurma ayam..wahhh sampai gitu sekali tercetus idea bagai..

Belek2 rempah kurma brand Mak Siti tu..lahhh, ade resepi kat belakang peket tu..senang bebenor lah haiiii...ikut jelah sebijik2..


Untuk 1st timer..boleh lah kan..asyraf dahlia makan bertambah..mami diorang apatah lagi..

Nak resepi jugak ke?
Belek je belakang peket rempah yang korang beli tu..confirm sedap..hekhekhek..
Okbai.

6 comments:

  1. eh aku dah lama x buat lauk kurma nie...mak mertua pun cakap anak2 suka makan lauk kurma..maknya plak x pernah masak kat umah..nampaknya kena belajar buat gak la

    ReplyDelete
  2. erk, i pon x pernah masak kurma nie. anak suka gak sbb kalo beli je, mesti dia makan banyak. bila la mummy dia nak rajin! kene berguru dulu nih. hehehehe

    ReplyDelete
  3. deyyy mana resepinya???? tajuk kemain resepi kurma..resepinya kena tgok belakang peket..cehh...hahahahahaha

    ReplyDelete
  4. ahaaa..afiq pun suka lauk ni tau..kena buat la nanti..

    ReplyDelete
  5. Sng je kan..budak2 suka sbb tak pedas..iols is suka kurma telur..nnt nak buat la...😁

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute