Sunday, September 20, 2015

Home » , » Roti telur cheese dengan chicken loaf

Roti telur cheese dengan chicken loaf

Assalamualaikum..

Boring petang2 ahad ni kan..tengahari tadi pergi ambik adik dekat UM..keluar makan dengan nak pass henpon baru..untunglaa ada orang belanja beli henpon baru..huhu

Ni cerita sebelum keluar rumah pagi tadi..abah mami sarapan kepok lekor ganu je..anak2 mami buat roti telur cheese dgn chicken loaf..tadi terajin sikit..sambil buat sambil snap gambar..abis kotor henpon..hahha

Otai masterchef jangan ek ellehh kan entry ni yer..dilarang sama sekali..hihi
So, kita bagi resepi bergambar lah yer..
Senang paham kot..


Defrost dulu sekeping..sebab nk guna sekeping je..aku guna chicken loaf brand Ayamas..pastu goreng dulu dengan minyak sikit sekejap..dah garing, angkat and tos


Amik sekeping cheese..aku guna brand Beqa sebab masa beli tu, ni yang paling murah walaupun tak murah sangat sebenarnya..huhu


Susun atas roti..ikut la nk tambah apa lagi..suka hati korang lah kan..korang yang nak makan..


Dah kapit 2 keping macam ni, baru celup dalam telur yang dipukul..ada orang celup roti dulu baru letak cheese..ikut la mana selesa..

Pastu goreng dalam kuali dengan minyam yang sikittt je tau..nak guna magic pan pun boleh..tp tadi malas nak keluarkan..balik2 kan roti..nampak dah golden2 tu, bolehlah angkat dan hidangkan..


Roti telur cheese dengan chicken loaf..
Potong kecik senang anak2 nak makan..
Senang je kan..heheh

Sekian entry petang ahad sambil golek2 dengan Dahlia..mekasih sudi singgah baca..jumpe lagi..bye..

4 comments:

  1. simple benar ni? nak try sebab anak-anak saya suka makan roti cuma maknya je yang tatau nak buat apalagi dengan roti.. hihi..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute