Thursday, October 8, 2015

Home » , » Gaun Maxi Muslimah by ZALORA

Gaun Maxi Muslimah by ZALORA

Assalamualaikum semua...

Sekarang ni kalau korang perasan, fesyen untuk muslimah dah semakin menarik kan?

Wanita yang bertudung masih boleh tampil bergaya dengan gaya yang sopan 
dan masih memenuhi ciri ciri islamik..

Kat mana nak dapat koleksi fesyen untuk muslimah ni?

Senang..beli online dengan ZALORA je..banyak sangat koleksi pakaian muslimah sampai korang pun boleh rambang mata nak pilih..

Rekaan pakaian dari ZALORA bukan sahaja sesuai dipakai oleh wanita untuk menghadiri majlis-majlis istimewa, ia juga sesuai digayakan sebagai pakaian kasual di hujung minggu. Ternyata, koleksi gaun maxi Muslimah merupakan jenis pakaian yang amat versatile dan praktikal. 


Jom tengok contoh fesyen gaun maxi Muslimah yang boleh korang temui di pasaran;



Flared Maxi Dress
Gaun maxi jenis ini mempunyai potongan skirts kembang pada bahagian bawah dan sesuai digayakan untuk mereka yang ingin kelihatan seperti seorang puteri. Ia sesuai untuk digayakan oleh wanita yang bertubuh langsing dan tinggi.


 

Wrap Maxi Dress
Ini pula rekaan maxi dress yang paling trending buat masa kini. Potongan wrap pada gaun dan disertakan dengan pemakaian tali pinggang menjadikan si pemakai kelihatan lebih langsing.



Lace Maxi Dress
Pilihan ketiga pula adalah lace maxi dress yang mempunyai rekaan lace sebagai perincian utama. 
Rekaan lace ini menjadikan si pemakai tampak elegan dan lebih feminine.



Kaftan Maxi Dress


Dan fesyen gaun maxi yang seterusnya adalah kaftan maxi dress yang direka dengan potongan loose dan rekaan gaun ini sesuai untuk digayakan oleh mereka yang bertubuh gempal. 

haa..tu baru sikittt je tu contoh fesyen gaun maxi Muslimah..
banyak lagi yang korang boleh tengok² cuci mata dekat ZALORA..beli online je sekarang ni..
senang tak payah nak bersesak sesak, nak bersiap bawak anak segala..
klik², seat back dan tunggu parcel sampai..
apa tunggu lagi korang?
Jom shopping di ZALORA.com.my

:)


No comments:

Post a Comment

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute