Wednesday, October 14, 2015

Home » , » Tugu Negara

Tugu Negara

Assalamualaikum..
Cerita hari Ahad lepas ni..saje keluar jalan2 sebab dah boring duduk rumah..dah la hari Sabtu seharian tak keluar rumah sebab asben pergi memancing..mati kutu dibuatnya..
Anak2 pun buat perangai sebab bosan..mami okey je duduk terperuk kat umah..mami gooddd girl..ehemmm

So, marilah kita siap..mandikan bebudak tu..siapkan diaper beg..zassss
Kita pergi Nu Sentral je sebab tak pernah pergi..kesiannnn..heheh
Pergi makan je pun..


Gambar anak bujang takde sebab dia sibuk nak jadik photographer..dah boleh harap dah skrg..

Dah settle makan, jom balik..senang je kan jadik kitorang..hoho..yang sebenarnya dah tak tau nak pergi mana..tu yang on the way balik terkeluar cadangan nak pergi Tugu Negara tu..tempat jatuh lagi dikenang, apa lagi tempat mami abah cintan cintun dulu..iyer, dulu2 selalu lah datang sini..patriotik sangat dulu..hahha

Tugu Negara ni dekat je dengan Taman Tasik Perdana dekat Jalan Parlimen tu..alah, Waze kan ada..senang sangat kalau nak datang..tapi kalau korang datang bawak anak2 yang macam Asyraf Dahlia ni, mintak lebih alert dengan diorang..sebab sekeliling Tugu Negara ni ada kolam..dan kolam tu tak berpagar yer..kita sebagai parent memang kena perhati lebih sikit..agak bahaya kalau yang jenis jalan menonong tu..huhu..

Masa sampai tu, dah tengahari..pelancong pun ramai..ada 3 4 bas kot..


Aisehhh tak nampak pulak orang kat atas tu..ni tourist guide Taiwan offer nak ambikkan gambar kitorang berempat..kesian kan..dah kena beli monopod ni..senang sikit..nak beli Go Pro bagai, pitis takdop..huhu


Gambar banyak, so kena collage kan dia..


Lagi lagi lagi..sakan bergambar mengalahkan pelancong datang dari jauh..heheh


Mami anak dua..Asyraf macam biasa..ikut mood dia nak pandang camera ke tak..


Semangat Asyraf buat peace..ni budak tak boleh lepas tangan ni..asyiklah nak menghala ke kolam air..rasa macam perlu je mami beli harness macam Lara Alana pakai tu..hihi

Oklah..dah puas tengok Tugu Negara, tengok pelancong..anak2 dengan mak pak pun dah berpeluh sakan..jom lah kita balik..nanti kita pergi lagi ok..
Sekian..terima kasih sudi datang singgah..jumpe lagi..bye..


1 comment:

  1. sedapnyeee tengok banana split tengahari rembang ni..haha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute