Thursday, October 1, 2015

Home » , , » Sri Pena (NSTP) Port Dickson - Day 1

Sri Pena (NSTP) Port Dickson - Day 1

Assalamualaikum..
Hai selamat pagi semua..
Aku bersiaran dari Port Dickson ni..
Cuti cuti Malaysia bawak anak2 jalan2..

Plan asal ambik cuti seminggu nak pergi Kelantan..adik ipar kerja kat sana..
Konon nak pergi dengan papa mama mertua la..
Asben pun tak pernah sampai lagi Kelantan..
Tapi atas sebab2 tertentu, tak jadi pulak..

So, plan tukar nak ke Cameron Highlands pulak..alang2 dah ambik cuti kan..tapi papa mertua kata musim hujan ni jalan licin..bahaya katanya..hurmmm
Tup2 adik ipar yang kerja dengan Media Prima kata jom la kita pergi Port Dickson..Stay dekat Sri Pena (NSTP) Trainining Centre..dapat guna rate staff satu malam baru RM53..apa lagi..jom la kita packing baju ubat hati yang lara sebab tak dapat pergi Cameron..heheh

Selasa (29/9/2015)
Pukul 2.30 petang baru bertolak ke PD..
Bawak rileks je sambil layan jerebu..ye tau jerebu kat PD bacaan IPU boleh tahan tinggi..tapi sebab memang tak banyak pun aktiviti luar dalam plan so, jalan terus..
Sampai PD dalam pukul 4 petang kot..


Sri Pena Private Resident, Port Dickson..


Dari pandangan luar..kat dalam baru jumpe apartment..ada 20 buah private apartment rasenya..

Dah dapat kunci, jom kita masuk..


Sri Pena 2..heheh..model tetap mami tu sengih je dapat berjalan..


Sempat ambik gambar bilik ni je..satu rumah ada 2 bilik..bilik satu lagi katil bujang 2 bijik jugak tapi ada lagi katil yang boleh tarik keluar tu kat bawah..maknenya ada 4 katil la..


Model tetap nombor 2 mami..makan je kerja nya..tapi kecik macam tu jugak..huhu

Pendekkan cerita, rehat sekejap terus terjun pool la..pool pulak depan mata je..bukak sliding door boleh terus terjun lompat masuk pool..hehhe
Ehh takdelah..gambaran je tu..kitorang dapat apartment bawah..senang la sikit..


Suka Asyraf mandi..dia kata nak mandi berdiri sebab pool kanak2 tu cetek je..paras pinggang dia..ajak mandi kolam dewasa mengamuk taknak..hihi
Dah puas mandi, jom naik..ready untuk dinner pulak..pasal makan rasenya tak risau sangat..kedai makan banyak area Port Dickson ni..Google pilih je kedai mana nak pergi..


Kedai pilihan..dengarnya popular..Jalan2 Cari Makan TV3 pun dah pernah sampai kedai ni..jomlah kita cuba pulak..


Mak mertua nak makan ni..
Kitorang order siakap tiga rasa, tomyam campur, sayur campur dengan telur dadar..
Tak tau nak bagi berapa bintang..
Siakap tiga rasa tu takde rasa langsung..tawar je..rencah pun sikit betul..tak padan dengan harga sekor tu RM70 tu..
Tomyam tak kick langsung..elok lagi makan kedai tomyam kat Gombak sana tu haa..
Sayur tu biasa jelah rasanya..
Tapi memang sentap la kan siakap yang tak berapa ada rasa tu rm70..haishhh..
Kalau betul2 sedap tak kisah sangat pun..ini haishhhh...so, NOT RECOMMENDED.

Dah kenyang, jomlah kita balik apartment..penat dah mandi pool tadi..nak tidoooo..hehhe
Maka tamat la Day 1 yer..nanti sambung lagi..
Tenkiu pada yang sudi singgah..jumpa lagi..bye..

3 comments:

  1. Tiba2 aku pun x sabar nak g holiday...hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnya jalan2..acik ni lemau je kat opis ni asyraf..haha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute