Sunday, October 4, 2015

Home » Sri Pena (NSTP) Port Dickson - Day 2

Sri Pena (NSTP) Port Dickson - Day 2

Assalamualaikum..

30/9/2015 - Rabu
Sambung lagi hari kedua cuti2 Malaysia..huhu
Mulakan hari kedua dengan sarapan nasik lemak dulu..
Pastu asben layan anak bujang dia mandi..pagi2 dah kena terjun pool..
Asyraf punya kerja..sibuk dia berzikir nak mandi kolam..haishhh jenuhhh

Dalam pukul 11 pagi siap2 pergi Teluk Kemang..siap naik kereta padahal kalau keluar je dari pagar belakang Sri Pena tu terus nampak Teluk Kemang..hihi


Nampak tak jerebu teruk tu..huhu
Sekejap je kitorang kat sini..saja jejak kaki..tak pernah sampai hoiii..sedehhh


Budak berdua tu dapat la mainan sorang seketul..
Mami sempat beli fridge magnet dengan bakul bulat kecik tempat simpan alat make up tu..tapi idoklah simpan make up pun..letak bedak2 dgn minyak budak2 tu la..hihi
Jadiklah seketul rm15..bolehlah buat kenang kenangan dari Teluk Kemang..

Pastu terus gerak pergi cari kedai makan tengahari pulak..
Mak mertua nak makan cendol bakar. Jom singgah..


Cendol Bakar cawangan Port Dickson


Cendol pulut durian dengan rojak mee..
Haishhh teringin nak makan lagi..


Ehhh tertayang 2 kali pulak cendol pulut durian nih..maafkan saya..hihi

Dah kenyang perut untuk tengahari tu, balik apartment semula..perut kenyang mata pun kuyu..mau tidurrr..


Asben layan anak2 dia main playground dkt depan apartment..


Main sekejap je sebab jerebu teruk kat PD..dua2 taknak masuk umah..mengamuk Dahlia abah dia dukung masuk umah..hihi
Sampai umah, buat susu sorang sebotol dalam sekejapan terus tumbang..tau pun penat..ingatkan tak tau penat budak berdua tu..
Bangun tido terjum kolam lagi untuk kesekian kalinya..mandi sampai lebam..pastu ramai2 terjah Teluk Kemang ikut pintu belakang Sri Pena tu..saje layan angin pantai..tengok orang pancing ketam..dah boring jom balik apartment sambung terjun kolam lagi..

Lepas maghrib, kitorang keluar cari makan malam pulak..singgah kedai Maggi Ketam pulak..



Tapi adik ipar aku sorang je order maggi ketam..sepinggan gitu rm18..oklah..


Nasi Goreng Ladna ni ofcoz mami punya..seharian tak makan nasik..lapor weiii..dah la ada budak kecik tu kerja melekap je dengan mami..huhu
Fries tu utk bebudak kunyah2..


Chicken chop..tak kick sangat sebab isi tebal betul..biras yang order ni..kongsi dengan mertua pun tak habis..


Asben punya lamb chop..boleh la..sos dia sedap asben cakap..

Dah siap makan ingat nak jalan2 pantai tapi gelap pulak..tak sesuai bawak budak2..orang cintan cintun suka la macam gitu..kitorang bawak anak kecik macam bahaya pulak gelap gitu..

Last2 balik apartment..tido lagi baik..badan pun dah penat...mak mertua kata next time datang dia nak bawak cangkul ke apa ke..so that dia boleh buat kerja keluarkan peluh..hehhe..orang bawak bercuti suruh rilek tapi kerja jugak yang dipikirkan..hihi

Oklah..sekian untuk day 2..hadoiii baru pergi Port Dickson aku buat entry by day..kalau pergi Korea gamaknya jadik sinetron kot..heheh
Maafkan saya..btw, mekasih sudi singgah baca yer..jumpe lagi..bye

1 comment:

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute