Tuesday, December 15, 2015

Home » , » Shopping buku murah di BBW - MIECC The Mines

Shopping buku murah di BBW - MIECC The Mines

Assalamualaikum dan Hai..
Bertemu lagi kita hari ni yer..Alhamdulillah..mood ber blog dah ke laut dalam sebenarnya..ni pun paksa diri sendiri type entry..huhu

Oklah..cut it short..macam tajuk kat atas tu, aku pergi BBW hari jumaat 1st day tu lagi..pukul 2 pagi keluar rumah sampai sana orang tak ramai pun..parking betul2 depan pintu masuk..budak berdua ni sampai je sana terus cerah bijik mata..
Masuk dalam semangat kalau boleh nak beli semua buku..tapi apakan daya, bajet ketat..huhu


Belek buku dekat area kanak2 ni je 2 jam lebih..tak pusing department lain pun..besar giler kot..


Ni pandangan 1/50 keluasan jualan buku tu rasanya..tak terdaya nak pusing semua tempat..lagipun rushing dengan budak berdua tu..


Ni yang paling best rasenya..tp tunggu Asyraf besar sikit rasanya lagi best beli buku2 aktivity ni..memang puas hati kalau beli..sebuah buku range harga dalam rm8 ke atas..buku tebal2 tau..bukan nipis punya tu..next time dah tau dah nak beli buku apa kalau berkesempatan ke BBW lagi..heheh


Ni paling penting..tenkiu asben sudi layan isteri dia yang meroyan nak pergi BBW..sanggup drive pepagi buta ke sana..mekasih..lebiu..anak2 pun baik je kat sana..bagi pegang buku senyap lah..yang Asyraf pulak, semua buku diletak nya dalam troli..semua nak suruh mami beli..kalaulah mami ada duit berkoyan, memang mami beli semua yg dia letak dalam troli tu..tak payah nak sorting2..bayar je semua..

Dah puas hati, jomlah pegi bayar..kaunter banyak..tak payah beratur pun..maybe sebab pagi buta kot..genaplah rm100 termasuk fridge magnet BBW seketul..


Nilah buku2 yang berjaya dibeli..total semua rm96 ni..memang jimat banyak la kalau compare beli dekat bookshop..




Semua buku keras tu yer..bukan kulit je keras..isi dalam sekali pun keras jugak..sebab ada budak kecik suka kunyah buku kat umah ni..huhu..kecuali buku2 aktivity tu..

Rasa tak puas pergi..insyaAllah tahun depan boleh pergi lagi kalau diizinkan..
Bolehlah start menabung sehari seposen bermula dari sekarang..huhu
Oklah..siap jugak entry ni..dah lama duduk dalam draft..tenkiu sudi singgah sini yer..jumpe lagi..bye

2 comments:

  1. akak pun pergi BBW jumaat tu jugak, tapi balik dlm kul 1.30 pagi. kalau tak maybe kita terserempak kan. Memang berbaloi sgt beli buka kat BBW

    ReplyDelete
  2. Tahun ni akk xpegi..
    Bajet utk anak2 bkk sekolah..
    Plus point buku yg beli tahun lps ada lagi yg xbaca pun..hahahah

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute