Thursday, February 18, 2016

Home » Mandi manda di Singgah Santai Resort

Mandi manda di Singgah Santai Resort

Assalamualaikum dan haii
Hari ni MRR2 jammed lain macam..so meh kita merapu dulu kat sini yer..
Sesambil tu boleh clearkan draft yang menimbun..

Oklah..cuti raya cina hari tu kitorang 4 beranak pergi mandi kat Singgah Santai Resort, Hulu Langat..masuk ni ntah berapa kali dah kitorang datang sini..tak terkira dah kot..dah boleh jadi duta Singgah Santai dah ni..bukan ape..bagi aku sini tempat dia ok sesangat kalau nak bawak family datang mandi happy2 hiburkan diri time cuti2 tu kan..
Tiket masuk dewasa rm10
Tiket kanak kanan rm5
Kalau bawak makanan kena bayar rm50
Tapi hari tu kitorang tak bawak makanan pun..dah breakfast siap2 kat kedai makan tepi jalan kat area hulu langat tu..
Tapi kalau korang datang berkumpulan oklah..boleh tong2 duit bayar rm50 tu..pastu haa bawak lah banyak mana makanan yg nak bawak..berbaloi lah jugak kan..


Pergi kali ni, diorang kurangkan air dalam 2 kolam kanak2 tu..bila tanya kenapa, management kata ramai budak sebab cuti sekolah ni kan..oklah..idok lah bahaye benor kan..tengoklah budak berdua tu..air paras lutut diorang je..hihi..


Asyraf suruh abah jadik shark..kesian sangat la hai..shark terdampar kat air cetek..


Masa pergi ni, memang ramai sangat budak2..yelah cuti sekolah kan..nasib baik ada banyak kolam..so takdelah crowded sangat semua orang nak berendam dalam satu tempat kan..

Dah tengahari tu, asben tanya lapar tak? Of coz laparrr padahal tak mandi beria pun..setakat celup2 kaki je..


Asben order dekat cafe dalam Singgah Santai ni..nasi goreng cina dengan kuey teow goreng..sedap! Tak pasti sebab lapar atau memang betul2 sedap..hihi

Dalam pukul 1 tengahari dah siap2 kemas..dah mandi bersih2 dalam toilet kitorang gerak balik..sebab petang tu asben kerja..


Singgah Santai Resort..nanti kitorang datang menyinggah lagi yer..insyaAllah..

Sekian entry sambil layan jem MRR2 ni..oklah, dah mengantuk ni..nak tido..jumpe lagi..bye..

No comments:

Post a Comment

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute