Saturday, February 20, 2016

Home » Musim anak anak tak sihat

Musim anak anak tak sihat

Salam dan haii..
Entry hari sabtu..kemain update blog ko ye..
Takpe..ni sambil2 enjut buaian dahlia je..
Tangan kanan type entry..

Sebenaranya dahlia dari semalam tak sihat..pengasuh call asben bagitau dahlia demam panas..sampai menggigil2..terus dia mintak balik awal..aku tak mampu nak balik awal jugak sebab aku tak bawak kereta sendiri..aku kan carpool kereta..nak balik naik lrt pun tak mampu semalam..sebab memang tengah suffered senggugut teruk..jalan pun terbongkok2..macam mana nak balik dalam keadaan macam tu..

Nasib baik asben kata dia boleh handle..mintak tolong mama & papa mertua tolong amik dahlia dekat umah pengasuh..asben tunggu dekat umah pengasuh dah..

Nak bawak kereta sendiri tak boleh sebab kunci kereta ada dengan aku..huhu..rase complicated pulak tiba2..bukan kunci kereta je, semua kad2 klinik pun aku pegang! Haishhhh

Asben bawak pergi klinik idzham Gombak ni je..nasib baik boleh pakai panel Ambank walaupun kad semua ada dengan mami..Alhamdulillah tak payah keluar cash..

Malam tadi suhu dah ok..dah aktif..panjat sana panjat sini..cume dia taknak makan..nak breastfeed je..adoiiii
Tetiba pulak pagi ni suhu naik mendadak..panas giler kepala..



Check suhu kemain tinggi..dah jelum kepala pun suhu tak turun..terpaksa bawak mandi la dulu..pastu bagi minum ubat demam..tetiba dia nanges kuat! Rupenya suhu naik mendadak nak cecah 40..apa lagi..laju2 gilir2 bersiap nak pergi hospital..

Sampai hospital terus pergi emergency sebab dah terlampau panas..merah menyala satu badan..kita yang dukung dia pun dapat rasa bahang panas tu..dah timbang apa semua, masuk ubat bontot lagi sekali..pastu doktor terus suruh buat blood test sebab suhu tinggi sangat..nak make sure bukan denggi..tunggu result darah keluar dulu..alhamdulillah bukan denggi..tak perlu warded..



Dapat lagi stok ubat..yang semalam punya pun dah sebeban..takpe..kita amik yang mana perlu je yer..
Yang penting doktor bagi spray hidung Sterimar tu..i likeee..senang kalau sesape selsema hidung tersumbat susah nak bernafas, spray je kat dalam dinding lubang hidung tu..insyaAllah lepas tu nyaman terus masa nak tido..

Ramai anak kawan2 lain pun tengah tak sihat sekarang ni..semoga anak2 kami semua ni cepat sembuh..cepat baik aktif macam selalu..aminnnn

Oklah..mami tengah tunggu puding caramel masak ni..nak test power periuk kukus yang baru tu..hihi

Terima kasih sudi singgah bace ekk..Bye, jumpe lagi..

2 comments:

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute