Monday, February 15, 2016

Home » Periuk kukus traditional

Periuk kukus traditional

Assalamualaikum dan haiii..
Allah lama sungguh la tak de entry kat blog sekadar di pinggiran ni..
Takde mood langsung sejak dua menjak ni..
Kalau ikutkan, macam2 cerita ada..
Ntahlah, mood blogging dah sampai ke laut dalam tunggu masa nak karam je ni..

Oklah, untuk permulaan meh nak gebang pasal periuk kukus baru ni..hahha
Lama menyepi tetiba buat entry piyuk kukus..hihi..maafkan la..


Periuk kukus..kilat lagi weiii

Thanks to my younger sister, angah sudi belikan sorang satu piyok kukus ni masa dia balik kelantan visit family mertua dia hari tu..penuh bonet kete dengan piyok kukus je..

Aku memang teringin sangat nak beli piyok kukus..kalau boleh memang nak yang jenis ni lah..tapi bila tengok harga kat Gombak ni boleh pitam lagi2 yang Cap Buaya tu..nasib baik angah nak belanja..cap buaya jugak ni..alhamdulillah..murah rezeki lagi lepas ni boleh beli hadiah lain pulak..hihi

Lepas ni kalau tetiba keluar entry aku masak kukus2, jangan muak okey..hahha berangan je lebih ni..macam biasa la, bila bende tu takde semangat nak masak macam macam..bila dah ada depan mata, tetiba blur nak buat ape ekk? Krikkk krikkk krikkkk..

Oklah..siap jugak entry dalam kereta on the way nak pergi keje ni..sambil2 layan jem kat Mrr2 ni..oklah nak tido dulu yer..
Mekasih sudi singgah blog aku ni..bye jumpe lagi..

3 comments:

  1. Kalau ke Kelantan nanti nak beli lah, betul tu cap buaya kt gombak mahal...semalam suami usya kt greenwood tu melampau harga dia...nak beli paling besar utk mak...utk diri sendiri kecik cukup dah hehe

    ReplyDelete
  2. bertingkek2... byj leh kukus tu leenda

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute