Friday, April 15, 2016

Home » GBSB Family Fun Day 2016 - Gold Coast Morib (Part 1)

GBSB Family Fun Day 2016 - Gold Coast Morib (Part 1)

Assalamualaikum dan hai..

Sebelum kena sound dengan juru kerah buat entry, baik laju2 hapdet pasal family day ni..
Macam mana nk start pun tak tau ni..
takpe2, kite tempek gambar jelah ekk..pastu cerita berdasarkan gambar..
boleh tak macam tu? hihi

oklah..sebenarnya, ini Family day kedua untuk Kelab Gojes Blogger Supermom and Baby (GBSB)..
tahun lepas kita buat dekat Singgah Santai Resort, Hulu Langat..
Tahun ni semua sepakat buat di Gold Coast Morib..itu pun lepas jenuh discuss sampai gaduh2..
biase lah tu kan..tapi setakat mana lah sangat nak gaduh tu kan..gaduh pun comel semuanya..
terima kasih banyak2 kepada AJK penginapan..
kesian semua AJK, sampai migrane kena handle tempat..
kitorang guna agent GMC Travel & Tours Sdn Bhd ..
tak tau la diorang ni bincang macam mana, so, dapat la harga yang memuaskan hati semua orang..

Gold Coast Morib International Resort
2D1N
Studio Suite (Theme park ticket for 2 pax)
Breakfast for 2 pax
RM220
ok sesangat..weekend awal bulan pulak tu..Alhamdulillah

ni dalam bilik..macam biasa..mami masuk dulu..bagi salam kuat2..amik gambar siap2 baru bagi diorang masuk..hihi..
Actually, ni kali kedua dah datang sini..1st time pegi masa Asyraf kecik lagi..tahun 2013..Family Day Ambank..
So kali ni datang bawak sekali anak dara mek Dahlia..so, fair and square la yer anak2..
Aku dapat bilik nombor 1416 which is mengadap theme park..itu yang kita mahu..
rahsia nak dapat bilik mengadap theme park, request la bilik bernombor genap..
kalau ada rezeki, dapat la yer..
Alhamdulillah, bilik aku ok sesangat..air cond kipas semua function dengan elok..
katil tu, kitorang cantum je jadik besor..senang anak2 nak bergolek..
ada jukuzi jugak..dulu masa Asyraf kecik, dia takut masuk dalam tu..
sekarang dah ada geng, kemain sakan lagi mandi buih dalam tu..

View depan bilik..phewwww..
masa sampai tu perut tengah lapar..yang anak2 dah menggedik nak mandi pool, nak mandi pool..
padahal tengahari panas terik kot..memang tak lah nak turun..
so, lengah2 kan masa ajak makan dulu..main2 dulu..lukis2 dulu..

anak bertuah..besar dah anak2 mami..tengok lah Asyraf tu..susah betul nak bagi kerjasama..macam2 mimik muka dia buat..haishhh

ni je yang mami mampu siapkan sebelum bertolak pagi tu..masak sardine, goreng nugget, goreng keropok sikit..sebenarnya, mmg ada plan nak buat potluck bagai..tapi biaselah..kite hanya merancang, Allah jugak yang menentukan..
sebab ada yang datang awal, ada yang check in lambat..
asben pun dah lapar, so bukak bekal dalam bilik je..makan je ape yang ade..itu pun dah happy sangat dah..hahah

asben sempat tido hilangkan penat drive ..lepas Asar baru turun bawah nak mandi..yahuuu..

bawak lah pelampung masing2 yer..pelampung beli kat Mr DIY je..tak sampai RM5 pun satu tu..boleh laaa..bolehla buat lasak2..
ok, disebabkan tiket untuk anak2 tak included, kena lah beli asing..
kanak2 melebihi ketinggian 90cm, mesti kena beli gelang/pass untuk masuk theme park tu..
kanak2 = RM21
dahlia free lagi, sebab dia pendek..hihihi

Walaupun dah asar masa turun ni, tapi matahari dok tegak atas kepala lagi ni..memang musim panas kan sekarang..pedih2 kulit ni haa..dah la tak pakai sun block..huhu

Berendam sampai hitam legam masing2..

Masa ni ramai dah geng2 mommy turun..penuh la satu kolam tu kena qonquer dgn mommy GBSB..dengan anak2, bapak2..phewww..

Dahlia yang tak takut air! geram betul..pelampung pun tak nak pakai..selamber dia je berjalan atas air paras leher dia..mami yang cuak..hadoiii

seronok anak2 main air haa..sampai kecut2 dah semuanya..itupun bila acah2 ajak naik, semua cakap taknak..amboi sangat masing2..

pukul 6.30 petang, ajak anak2 semua naik..semua kena bersiap sedia untuk dinner pulak malam nanti..pukul 8 janji tunggu dekat lobi..moh anak2 semuaaaa..
asyraf dengan dahlia masuk bilik, sambung lagi mandi berendam dalam jakuzi..sesambil asben sambung makan nasik dengan nugget..laporr hoiii..nasib baik ada bawak bekal..kalau tak, jenuh jugak nak tunggu dinner tu..

ok, next entry, aku cerita pasal dinner di Restoran Juvita yang femes emes tu yer..jumpe lagi..
tenkiu pada yang sudi singgah bace tu..bye


8 comments:

  1. as dah matured sikit eh dgn misainya itu..hehe. ok details sgt pasal bilik! good entry..huhu.

    terliur sardin tu wei!

    ReplyDelete
  2. Klu anak aku.. habes la ngamuk xnak naik..haha.. berendam smpi mghrib...
    Bestt la.. aku xpenah dtg cni takat pantai morib je penah..haha.. sedeyyy....leh la nnt ngajak laki pegi..

    ReplyDelete
  3. Tak hulur pon sardin kt bilik sblh 😒

    ReplyDelete
  4. Ini lah yg kite mahu. Entry penuh gmbr. Hehehe

    ReplyDelete
  5. Rajin mami citer detail..terbaik

    ReplyDelete
  6. alamak saya sorang jela tak update lagi ni...rajin mana kau rajinnnn..hahahaha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute