Wednesday, April 20, 2016

Home » GBSB Family Fun Day 2016 - Last Day

GBSB Family Fun Day 2016 - Last Day

Assalamualaikum dan hai..

moh laju2 hapdet family day hari ke 2..yakni hari terakhir dah ni..
sesudah subuh, kejut anak2 bangun..aku tak mandikan pun diorang berdua tu..
basuh muka lepas tu pakai baju family day..yeayyy..
nasib baik anak2 ok je..mami dah siap2 buatkan susu sorang sebotol, minum dulu baru turun breakfast kat cafe..

2 budak tak mandi pagi..hihi..mami mandi hokehhh..

anak dara mami dah besar..bulan 5 nanti dah 2 tahun..nasib baik lah takde banyak perangai..mami abah terkinja2 main game, dia bleh buat hal sendiri main pasir..makan pasir..hahaha..bertuah punya budak..semua pun nak di try nya..

ni sebelum sukaneka start..anak2 yang jarang jumpe pasir sibuk menulis atas pasir..lantok kome lah yer..jangan gaduh sudah..hihi


Acara wajib..ni semua sblm sukaneka start..semua pun belum berpeluh lagi..make up pun belum tanggal..hihi

Amik Mimi jadik model jap..kitorang anak beranak lupa nak bergambar dengan banner and bunting...sedeyyy..

opss sebelum lupe, bunting n banner ni di sponsor khas dari All About Printing.
harga memang terlajak MURAH
yang penting kualiti TERBAEEKKK..
kalau korang rasa nak tempah banting n banner boleh direct je g whatsapp owner 013-5405540 or boleh follow ig allaboutprinting.
pastu plak, baju yang cantik menawan tuh pon kami tempah dari all about printing jugak..
so kalau korang ada family day ke, boleh la roger2 all about printing tu…
seme bende yang boleh di print dia boleh buat..

acara start bila ramai turun pantai..dimulakan dengan chicken dance untuk anak2 diketuai oleh anak Kerol..takde pulak gambar..mana ntah pergi nya..comel giler semuanya..dengan mak2 sekali ber chicken dance..hancusss

lepas tu, acara sambutan hari jadi beramai ramai untuk semua anak2..kemain kecoh lagi..semua anak akan dapat sepotong brownies sedap yang ditaja khas oleh Safura..Thanks Rara..korang kalau nak order Brownies ke, Pavlova overload dgn buah ke, boleh la contact Rara ni laju2..mmg serious sedap..

nilah dia brownies tu..Allah sedap sangat bagi pencinta coklat sbb dalam tu pun ada seketul coklat lagi..kalau ko panaskan, maka cair leleh la coklat tersebut..hahha

ni sebahagian hasil Rara baking..ra, akak curi gambar ko tepek sini kejap..hihi
aisehhh terliurrr la woiii tgk pavlova tu..adehhhh
kalau nak tengok IG dia, cuci2 mate nak klik SINI..
nescaya ailio menetes tap tappp..:)

mak2 tengah setting anak masing tiup lilin atas brownies tu..pastu ramai2 nyanyi lagi happy besday..pastu tiup lilin ramai2..yeayyy..anak suka, mak suka bapak pun suka..heheh

ok, lepas tu, barulah sukaneka dimulakan..aku rangkum kan sekali jelah yer..
tak reti nk tulis dari mana bab sukaneka ni..sebab terlampau best..terlampau happening..
banyak sangat acara yang disediakan, dan banyak juga hadiah yang disediakan..
semoga murah la rezeki mommy2 yang sudi sponsor hadiah tu yer..aminnn

Antara blog yang review sukaneka..boleh bace kat link tu yer




tapi yang ni paling kelakor..hihi..
Suamiku Pocong..
para suami dikehendaki melompat dengan kaki berikat ke arah isteri masing dan buat U-turn sekali..
adoiii..macam2 gaya..hihihi

lepas sukaneka, ada acara tukar2 hadiah..aku dapat hadiah dari anez bunga orked dari Ikea tu ha..mana lah aku nak letak dalam umah tu..huhu..
Hadiah dari aku sape ntah dapat..alamakk sape ekk? Ekin ke? ke bukan..teruknya penyakit lupa..adoiii

habis semua acara lebih kurang pukul 11 pagi..dan aku rushing balik bilik sebab nak kena checkout pukul 12..tambah pulak si Dahlia dah makan pasir penuh dalam mulut..hadoiii..asben laju2 bawak pegi pool, rendam dalam pool..ehh, idok ler kejam sangat..hahaha..
so, sementara asben layan anak2 mandi, aku laju2 kemas lagi sikit bilik dan checkout..nasib baik malam tadi dah kemas sikit2 letak tepi pintu..

Hah! sebelum terlupa dengan lebih teruk lagi, untuk family day kali ni, kitorang semua sepakat untuk hire Official Photographer..yelah, nanti semua dah sibuk main games ape semua..nak kejar anak sebab dekat dengan pantai kan..mak2 nak menjemah lagi, siapa pulak lah yg rajin nak snap2 semua axtiviti sepanjang sukaneka tu kan..so, Erina cadangkan amik je OP yang dia selalu guna..Deal punya deal, untuk 3 jam lebih kt pantai tu, dapat harga best..berbaloi baloi lah kate orang..huhu

Untuk tempahan photographer family day ni korang boleh ke
Whatsapp: 0164702726
RECOMMENDED!

dah settle masukkan semua barang dalam kereta, tunggu pulak anak2 mandi takmo naik..adehhh..padahal tengah panas giler masa ni..matahari terpacak atas kepala..takpe2, kita bagi chance la..
dalam pukul 2 kot, baru lah paksa anak2 naik..

Masuk je dalam kereta, pasang air cond, bagi susu sorang sebotol, tau2 senyap je budak berdua ni..padahal kereta belum bergerak lagi..penat sangat berenang lah gamaknya..hihi

Ape2 pun, family kali ni adalah yang terbaik untuk GBSB..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..ada sikit2 salah silap tu, kite perbetulkan untuk next family day..InsyaAllah..
Oklah..sekian entry kali ni..tenkiu sudi singgah..
jumpe lagi..bye..

*****************************************************************************
GBSB Family Day 2016

Safurara Fadhlan
1. http://www.safurara.com/2016/04/gojes-fun-day-vol2-part-1-gold-coast.html
2. http://www.safurara.com/2016/04/gojes-fun-day-vol2-part-2-gold-coast.html

Aleena Naziera Saif
1. http://wifewillbe.blogspot.my/2016/04/gbsb-day-1-family-day-gold-coast-morib.html
2. http://wifewillbe.blogspot.my/2016/04/gbsb-day-2-aktiviti-sukaneka-family-day.html
3. http://wifewillbe.blogspot.my/2016/04/family-day-gbsb-day-2-aktiviti-sukaneka.html

Najmi Mimie
1. http://lovelymimiee.blogspot.my/2016/04/gbsb-family-fun-day-part-1.html

Nadia Hairi
1. http://sayepunyebelog.blogspot.my/2016/04/gbsb-family-fun-day-20.html

Ameris Loveris
1. http://amerislovely.blogspot.my/2016/04/teaser-gbsb-fun-day-vol2.html?m=1

Eira Zainal 

1.http://aienadhira.blogspot.my/2016/04/gbsb-morib-success.html?m=1
2.http://aienadhira.blogspot.my/2016/04/gbsb-gold-coast-morib.html
3.http://aienadhira.blogspot.my/2016/04/gbsb-water-theme-park-gold-coast-morib.html
4.http://aienadhira.blogspot.my/2016/04/gbsb-juvita-seafood-banting.html
5.http://aienadhira.blogspot.my/2016/04/gbsb-sukaneka-part-1.html

Nurul Syamimi

1.http://cikpuanmimi.blogspot.my/2016/04/gbsb-fun-day-volume-2-full-entry.html?m=1
2.http://cikpuanmimi.blogspot.my/2016/04/baju-family-day-dan-photographer.html

Khairul Ibtisam
1.http://sedetikilham.blogspot.my/2016/04/family-fun-day-gbsb-2016-gold-coast.html?m=1
2.http://sedetikilham.blogspot.my/2016/04/family-fun-day-gbsb-2016-restoran-juvita.html?m=1
3.http://sedetikilham.blogspot.my/2016/04/family-fun-day-gbsb-sukaneka.html

Hafizah Azmi
1.http://fizmi.blogspot.my/2016/04/gbsb-family-fun-day-2016-day-1.html
2.http://fizmi.blogspot.my/2016/04/gbsb-family-fun-day-2016-sponsored-item_14.html

Myzatul Akma Abdullah
1.http://mylifesstoryblog.blogspot.my/2016/04/gojes-family-fun-day-2016-tanpa.html?m=1

Aznor Juyantie Ibrahim
1.http://kesahceriterachenta.blogspot.my/2016/04/2nd-family-day-gojes-blogger-supermom.html?m=1
http://kesahceriterachenta.blogspot.my/2016/04/2nd-family-day-gojes-blogger-supermom_18.html?m=1

Jasmin Aieman
1.http://anaklebahcomot.blogspot.my/2016/04/gbsb-family-fun-day-gold-coast-morib.html

6 comments:

  1. phew! gambar asyraf tulis abc kat pasir tu eh? hebatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. punya banyak gambar dalam entry ni, gambar asyraf tulis ABC yg ciknaa nampak..hihi

      Delete
  2. Aku pon nampak yg asyraf tulis tu hahahaah. Link aku pon ado la. Terbaikk

    ReplyDelete
  3. sedih tak dapat main games..sobs sobs sobs

    ReplyDelete
  4. bestnye...hope dapat join korang 1 day.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute