Friday, June 10, 2016

Home » , , , » Kuah Kacang Segera Yang Sedap dan Mudah Disediakan

Kuah Kacang Segera Yang Sedap dan Mudah Disediakan

Assalamualaikum dan hai..

Bersiaran lagi hari ni setelah tenggelam timbul..
Alhamdulilllah hari ni berjaya timbul semula..
Puasa ke hari ni korang? hihi

Oklah, berbalik pada tajuk..giler skema..
Kuah kacang segera..yupp, instant punya..
ramai dah tau pasal kewujudan kuah kacang segera ni kan..
sebab ada jugak yang tak tau..
siap tanya, kuah kacang pun ada yang segera..huhu
Ehhh mestilah ada..sekarang ni jangan pelik bende² macam ni wujud..
semua pun, untuk menyenang dan memudahkan kerja..
selagi tak memudaratkan, ape salahnya kan? heee

ok, tahun lepas, aku beli Kuah Kacang segera ni dengan Safiyyah Osman..
tak tau banyak mana dah aku beli..sebab sedappp..
masa buat open house opis pun guna kuah kacang segera ni..

Nak dijadikan cerita, sebelum puasa hari tu, aku wassap Piyah, tanya dia niaga lagi tak kuah kacang tu..
sekali piyah kata dah tak jual..sebab dia sekarang ada komitmen dengan PurebySafiyyahOsman tu..
busy sikit tak dan dah nak jual kuah kacang ni..sedehhh giler masa tu, sebab aku mmg suka giler dgn kuah kacang yang dia jual tahun lepas..setahun tunggu tauuu..hahah
tapi piyah ni baik..dia bagi contact number kakak yang jual kuah kacang ni..diskas punya diskas, tetiba terbukak hati nak jual kuah kacang yang super sedap tu..
sekarang aku pengedar yang sah tau..


aku berani jual sebab, kuah kacang ni, seriously sedap..
memang sesuai sangat untuk orang yang macam aku ni..tak pernah masak sendiri kuah kacang..
tapi suka giler kuah kacang makan nasik impit, campur rendang ayam tu..perghhhh..
nak buat sendiri pun, aku rasa leceh..
dengan nak google resepi lagi..nak beli bahan lagi..
nak tumis apa segala..huwaaaa..
lambat lambat!

order je senang..nak makan bila² pun boleh..


ni gambar seminggu sebelum puasa tu..
haishhh..sedap nya.kalau lah ada rendang ayam pulak sebelah tu, memang makan tak nampak orang dah..
haishhhh

Sedikit info:
  • kuah kacang mama adalah kuah kacang segera, hanya perlu didihkan air, gunting bungkusan kuah kacang, masukkan kuah kacang dan kacau sehingga mendidih mengikut kepekatan yang dikehendaki..tadaa dah siap
  • 100% tiada bau hapak kacang
  • 2-3 hari sekali akan dimasak untuk mengekalkan rasa enak dan asli kuah kacang

korang boleh view #kuahkacangTERBAIK ni kalau nak tengok testimoni dari orang yang pernah beli kuah kacang ni..























Sape nak order, meh wassap mami leenda laju²..jangan malu jangan segan..
boleh try sebungkus dulu untuk makan² sendiri..
kalau sedap bagitau kawan, kalau tak sedap meh bagitau kami..
wahhh gituuuu..

Harga - RM17/bungkus (400g)
Postage - RM6/bungkus (postage akan dikira semula sekiranya beli lebih dari sebungkus)
.
Untuk tempahan & pertanyaan
SMS @ Whatssap 0122418014


ok, jumpa lagi next entry..yang ntah bile pulak tu..hihi
byeeee


3 comments:

  1. tazabar nak buat rojak pasemboq guna kuah kacang ni, nk buat sendiri malas.

    ReplyDelete
  2. salam sis.masih ada jual ke?

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute