Wednesday, June 29, 2016

Home » , , , » Scaling/Polishing gigi Asyraf di Klinik Pergigian Erfa

Scaling/Polishing gigi Asyraf di Klinik Pergigian Erfa

Assalamualaikum n haii..

hari ni nak cerita pasal gigi anak bujang nan seorang..so far, nan seorang lah..
tak tau lah esok lusa..heheh

kisahnya, masa Asyraf kecik dulu, gigi bawah dia macam ada karang..
mula² nipis je naik..pastu macam cepat giler merebak pergi ke gigi yang lain..
secara jujurnya, aku down sangat sebab Asyraf ni bukan nya jenis makan junkfood ape semua ni..
aiskrim pun tak makan..gula² lagi lah tak..
tapi gigi berkarat mengalahkan abah dia yang smoking tu..gigi abah pun cantik putih je..
stress mami tauu..

dah tanya doktor gigi, tapi sebab masa tu Asyraf kecik sangat lagi..
tak boleh la nak buat scalling gigi..takkan nak pengsan kan dia pulak..
so, mami redha jelah..
sekali sekala mami buat jugak petua nak putihkan gigi tu..
soda bikarbonat campur dengan perahan lemon..memang menjadi..
tapi karat yang dekat dengan gusi tu, tak berani pulak nak gosok kat situ..takut sakit ke hape ke..
ye..Asyraf tak marah pun gosok gigi dia macam tu..hahah..
dia rilek je mami buat macam² kat gigi berkarat dia tuh..
sebab mami selalu cakap, kesian Asyraf gigi hitam..heheh..

sekarang dia dah besar..dah 4 tahun lebih..
karat kat gigi bawah tu makin tebal..geram pulak kalau tengok..
pastu cakap dengan asben, jom kita pergi cuci gigi Asyraf nak?
asben suruh tanya Asyraf..bab tu mami no halll..
hari² zikir kat telinga tu..nanti kita pergi cuci gigi nak? Asyraf nk gigi putih kan..
nanti kite pergi jumpa doktor ok..doktor baik..nanti doktor gosok gigi asyraf..
boleh kata hari² cakap macam tu..hihi

sampai lah masa yang ditunggu, jomlah kite terjah Klinik Pergigian Erfa ni..
klinik ni recommended by blogger Ciknad..dia bawak anak² dia datang sini..
terus mami terjebak sama..tenkiu Ciknad..memang terbaekk



Doktor suruh baring..elok je dia baring..doktor suruh nganga bukak mulut besar², elok je menurut arahan..
alahaiii..memang tak sangka..
sebab mula² doktor dah cakap..
puan, kita cuba je yer..kalau dia nak, kite teruskan..
sebab karat dah tebal..takut dia tak selesa bunyi mesin scaling tu..
doktor kata, gigi Asyraf cantik lagi..takde yang rosak pun..
cuma tulah..berkarat macam smoker tegar..haishhh..

dari tak pakai spek, sampai la pakai spek..
baik je doktor cakap..pujuk slow²..
sambil mami dgn abah jadi pom pom girl kat depan tu..
habis la segala puji pujian semua keluar..hadoiiii

lupe sangat nak amik gambar before after..




so, kite guna gambar before yang lama lah..masa tu umur asyraf 2 tahun lebih..bayangkan dah 4 tahun lebih ni, karat tu macam mana tebal dia? heh..
gambar bawah, gambar terkini lepas scalling tu..bersilau terus putih haaa..

hahaha..tengah ciwi lagi gigi dah putih bersih..
layankan jelah..

berapa charge yang dikenakan?
sangat² la mampu bayar..sebab kitorang dah standby 'duit lebih' sebab ingatkan mahal..
rupanya kena charge rm40 je..alahaiii..ok sesangat..doktor baik..friendly, lemah lembut sopan santun..
jangan lupa yer..doktor tu deal dengan budak umur 4 tahun tau..memang A ..terbaekk doktor






























Klinik Pergigian Erfa
23-G Jalan Dataran Wangsa 1, 
Dataran Wangsa Melawati, 
Wangsa Melawati, 
53300 Kuala Lumpur.
03-4131 7945 

oklah..ni je dulu..nnt ada masa, kite jumpa lagi yer..
bye..


3 comments:

  1. sy pn mcm nk try bwk zafirah g scalling gigi nnt...gigi dia kuning²...ank dara kan x berapa cun lah bila senyum nmpk kuning²...iskk

    ReplyDelete
  2. Bagusnya abg asyraf..airis gigi dh reput..menyusu pastu tido..huhu

    ReplyDelete
  3. gigi hari raya tu...murah plak kat situ

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute