Friday, August 5, 2016

Home » , , , » #throwbackceritaraya2016

#throwbackceritaraya2016

Assalamualaikum dan haii..
dihari Jumaat yang barakah ni, mami baru tergerak hati nak update cerita pasal raya yang lepas..
alahh mamiii..dah habis bulan Syawal laa..
alahh takpe..bukan ada sape kisah pun kann..
lantak situ..
janji cerita ni boleh la anak cucu mami baca nanti..buat kenang kenangan katenyaaa

Ok, tahun ni turn raya pahang..seronok lah kann..
ehh, raya mana² pun sama je seronok..
cuma kali ni, dapat balik kampunggg..yeahhh
kalau turn asben, kampung jauhhh sangat..huhu

pendekkan cerita, hari raya disambut meriah walaupun sederhana je semuanya..
pagi² dah bangun kejutkan Asyraf..sebab asben nak bawak dia pergi solat sunat hari raya..
dah siap² semua, asben pergi masjid lah kononnya..masa tu pukul 9 pagi kot..
belum 10 minit, diorang dah balik umah dah..
rupenya, masjid kat kampung solat sunat hari raya awal..dah nak siap dah katenya..
hihi..kesiannnn







































ni lah gambar terbaik raya tahun ni..tak tau berapa ribu kali snap, ini je yang palinggg elok sekali..
ye..bukan mudah nak bergambar family dengan kekanak aktif ni..mami lap peluhhh!
dengan rambut Dahlia kusut masai..Asyraf dah bagi tabik hormat nya..fuhhhh



cubaan ambik gambar 2 beradik ni..
adik cewi pakai kasut baru dalam rumah..ape² jelah hanis dahlia..

ni 4 beradik perempuan..yang pakai tudung polkadot tu je single..cume tak sure available ke tak..
kena tanya tuan tanah kedaongg..yang lain² taken dah yer..mak² orang semuanya tu..
saje pose sewel di pagi raya..hehehe

lepas dah posing² tu, tak tau nk buat ape dah..sebab kat kawasan rumah mami ni takde baraan raya dah..
kan ade sesetengah tempat, lps solat hari raya tu, singgah dari satu rumah ke satu rumah tu kan..haa area umah mami dah takde dah..kalau ade pun, kita buat sendiri² jelah..
adelah, 2,3 umah yang diterjah..pastu tak larat dah..jom balik umah..

balik umah, sambung posing lagi sampai lebam..tapi takdelah tempek kt sini yer..
simpan sendiri² sudah laa..
lepas Zohor baru start jalan..tu pun dah pukul berapa dah..pukul 3 petang kot..
mandiakan anak², bagi diorang fresh semula, lepastu pakai kan balik baju raya..
memang asben suruh macam tu..
dia kate, pakai baju raya pertama sampai lebam..huhi

Wassap Pijah nak pergi beraya umah family dia..
pijah ni pun salah sorang Gojes jugak..
kebetulan rupenya satu kampung je..huk alohhhh
dah alang² dia ada tu kan, jom lah terjah rumah dia pulak..
makan laksa penang..sedaappp..kakak dia masak..
bukan dia yang masak..hahaha

tak lama pun kat umah dia, jom lah kita berangkat pulang..
macam biase..amik gambar duluuu..



































dia sebenarnya ada anak kembar sepasang..tapi masa ni, yang lelaki tu, ikut atok pegi beraya..


























sampai sekarang tak paham, kenapa asyraf masa raya hari tu suka nauu bagii tabik hormat..
mana belajar ntah..

balik umah sambung layan tetamu datang umah pulak..kawan adik² la yang ramai datang pun..
yelah..semua dah besor² kan..kawan pun ramai la..sekali datang berbondong²..
hari raya pertama tu, mak masak nasi minyak, gulai daging, acar, dalca, rendang ayam, nasi impit kuah kacang semua settled..licinnn..
Alhamdulillah..

oklah..ni je dulu yer..nanti sambung lagi..errrr
heheh..tenkiu sudi singgah bace..
jumpe lagi..byeee


3 comments:

  1. pndaiiii ashraf pose. mami tu asik peace je.boringggg...hahaha

    ReplyDelete
  2. syabas kak berjaya gak update!! muahaha eh comel oke asyraf posing tabik..habis org lain pn terjebak posing tabik...boleh jd trend ni..haha >_<

    ReplyDelete
  3. Hihi..asyraf nk jadi sekar ke ? Btw cantik2 adik beradik mami

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute