Friday, September 23, 2016

Home » , , , , , , » GBSB Gathering - Teratak Tokwan, Batu 16, Rawang

GBSB Gathering - Teratak Tokwan, Batu 16, Rawang

Assalamualaikum dan haii

ni cerita masa cuti Merdeka hari tu..
Gojes Blogger Supermom and Baby (GBSB) ada buat gathering kecik²..
lepas dah discuss location sampai pening nak pilih buat kat mana, akhirnya semua sepakat buat dekat Teratak Tokwan, Batu 16, Rawang
1st time sampai sini walaupun agak dekat la dari Gombak tu..
Bayaran masuk cuma RM2/head
murah amat..kiranya berbaloi la

wefie dulu seketul..heheh
mami leenda, my, ciknaa, mimie

kalau korang nak datang sini nak piknik bagai, kena datang awal cop pondok..
kitorang hari tu, nasib baik ada My..dia dari Serendah dan boleh datang awal untuk cop pondok..
tenkiu my, jasamu dikenang..heheh
macam biasalah, kalau ada gathering macam ni, kita selalu buat konsep Potluck..
so, semua orang ada bahagian masing..tapi last² nya, main menu kite adalah nasik lemak..

haa simple je..tapi Alhamdulillah semua kenyang sampai berlebihan..
siap tapau menapau lah..

huwaaaaa..terliur lagi bile tengok gambar ni..
lagi² part sambal tu..sambal udang dengan sambal bilis tu terbaikkk..sedap gileerrr weiii
adudududu..terasa rase lagi kat anak tekak ni..
Asben banyak kali menambah makan..kemain sangat tuhhh

antara dessert yang ada hari tu..wallahhh
ada brownies, serawa durian..
kek coklat karamel tu aku yang bawak..hihi..
1st time buat, nasib baik jadi..Alhamdulillah dapat feedback yang baik..
boleh meniaga katenya..kahkah
Lepas dah makan seround, bermula acara mandi manda..
Teratak Tokwan ni, tak lah besar sangat..just nice je omputih kata..
ada kolam yang dalam, kolam cetek, kolam cetek giler pun ada..hehhe
pilih la korang nak berendam dalam kolam yang mana..

nampak tak siapa yang paling tak sabar nak mandi kat situ..mami panggil panggil, dia buat dekkk je..amboii sangat nihh..

ini budak memang tak takut air..ada hati nak suruh lepas tangan nak mandi sorang konon dalam tu..
cita2 tinggi melangit..haishhh

























Lain pulak dengan si Asyraf ni..baju pun tak basah..ape tak nya..kolam untuk baby yang dipilihnya..
air kat buku lali je..memang contra sangat dengan adik..hurmm

tak lama pun acara mandi2 ni..lepas mandi, sambung makan lagi sampai tak larat nak makan dah..
tengok langit pun dah nak gelap walaupun masa tu baru pukul 1 tengahari kot..
so, mandikan anak2 kat toilet siap2 semua..
buat susu sorang satu, habis susu terus tido..padahal kereta belum bergerak balik lagi pun..
penat bebenor gayanya..

Sebelum balik, harus bergambar dulu lah yer..
tapi sebab hujan pun dah turun rintik2, takdelah gambar yang proper..
























ni jelah yang ada time tu

blogger yang sudi join gathering Teratak Tokwan, Batu 16 Rawang

1. asleenda
2. ciknaa
3. Aznor
4. My
5. Anis
6. Mimie
7. Yt
8. Pijah

semoga bertemu lagi ye korang..dengan bertambah bilangan yang sudi join gathering GBSB nanti yer..
InsyaAllah
oklah..semoga jumpa lagi dilain entry..
kena rajin update ni..barulah berbaloi tukar dotcom..huhu


3 comments:

  1. bestnye kalau dapat join gathering geng gojes.. tak penah jumpa.... sobbb..

    ReplyDelete
  2. Rindu nak gather dgn mak2 gojes..sekali jer ciknad berkesempatan bergather dgn korang kan..Insyaallah harap2 lepas ni adalah lagi rezeki.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute