Wednesday, September 28, 2016

Home » , , , , » Hotel Bajet yang best - Hotel Taiping Perdana, Perak

Hotel Bajet yang best - Hotel Taiping Perdana, Perak

Assalamualaikum dan haii

Dah bace entry semalam..kalau nak bace, klik SINI ekk..
kisahnya, hasil Waze dan Google walaupun tak banyak membantu sangat pun sebenarnya..
of course kitorang cari hotel bajet yang mampu poket..hihi
sebab tak banyak sangat review pasal Hotel Taiping Perdana  ni..

kitorang pun main gamble je..
sampai dalam pukul 4 lebih, singgah hotel pastu tanya reception ada bilik kosong tak?
Alhamdulillah ada satu je lagi sebab masa kitorang datang tu, ada company apa entah tengah buat team building kat sini..
so, dapat la Bilik Superior..harga 1 malam RM205 included breakfast untuk 2 orang masa tu..
tapi kena bayar deposit RM50..
boleh la kan..sebab dah malas nak cari lagi dah..
lagi pun dekat dengan Hospital Taiping tu..boleh nampak dari view bilik..

sumber: Google

reception counter..simple je..


sementara tunggu abah check in..moh kita ambik gambar dulu..

dalam bilik..bilik agak luas..ada balcony..lupe pulak nak snap..
bagi aku, dengan harga yang mampu poket tu, okey sangat dah hotel ni..
aircond tv semua berfungsi dengan baik..
iron pun ada siap sekali dengan board..
sejadah pun ada..senang kan
staff2 pun baik friendly sangat..

pool pun ada..dekat tingkat 2..
tapi sebab kitorang kejar masa, makanya takde la aktiviti mandi manda ye anak2..
diorg pun tak nampak pool tu, sebab bilik kitorang dekat level 5..
cuma dengar je bunyi bising budak2 tengah mandi..hihi
nak pergi melawat pakcik dekat hospital tu lagi..waktu melawat sampai pukul 7 je..
tu yang kelam kabut sangat tuh..

lepas siap anak2, terus shot pergi hospital..
lepas isyak kitorang singgah Zoo Taiping and Night Safari tu..
pukul 10 setengah baru keluar..
semua dah penat keletihan..
balik just basuh kaki je kat anak2..
terus tidor tak ingat dunia..

esoknya, pepagi lepas subuh kejut budak berdua ni bangun..
nak breakfast pastu check out..



budak2 punya breakfast senang je..
habis semangkuk sorang, dah kenyang..
nampak tak ular getah yang Asyraf pegang tu? 
baru beli masa dekat Zoo Taiping semalam..
sabor jelah..


mami pulak yang meremang bulu roma tengok ular melingkar gitu..
walaupun dah tau itu cuma ular getah je..haishhh

kemain lagi dahlia pun..padahal belum mandi lagi tuh..hahha

lepas breakfast laju2 siapkan anak2 mandi sebab dah nak checkout..
kena gerak awal sebab asben banyak lagi urusan yang kena settlekan sebelum dia nak ke Singapore Ahad esoknya tuh..huhu











































sama sibuk nak tolak troli..
Ya Allah tengok la apa ada atas troli tu..beg nya satu je..
tapi bantal busuk masing2 punya banyak..hadoiii..



















































mintak tolong adik bell boy tu tolong snapkan gambar..
ada budak tengah merajuk tu..mami pun lupa dah sebab apa merajuk..
opsss, maafkan mami kalau nampak gemokk tu..tu semua effect camera murah..hahahahhahah

oklah..sekian entry hari ni..
jumpa lagi..
bye


2 comments:

  1. Kalu aku la harga 200 tu mcm tu bukan budget lg punya hotel..mahal la haii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..sebab check in public holiday tu..hari malaysia..
      normal rate seratus lebih je kot..huhu

      Delete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute